Omavaraopetus

Omavaraopisto

Kainuun Opiston ja Nurmeksen Rasimäellä sijaitsevan Omavaraopiston yhteistyö on alkanut vuonna 2018. Aloitimme rakennusaiheisilla kursseilla. Vuodesta 2021 asti olemme voineet tarjota täyspitkän luontaistalouteen perehdyttävän Omavaraisuuskurssin!

Kurssille hakeminen edellyttää talkoisiin osallistumista, jonka yhteydessä hakijat haastatellaan. Talkoisiin osallistuminen ja Omavaraopistolla vieraileminen on tärkeää myös hakijan kannalta, sillä vierailu paikan päällä antaa realistisen kuvan elämästä kurssilla. Hakijat lähettävät myös vapaamuotoisen hakemuskirjeen, jonka tulee olla perillä viimeistään helmikuun puolivälissä. Hakijoille ilmoitetaan valinnasta viimeistään helmikuun loppuun mennessä.

Vetäjinä ovat toimineet Maria Dorff ja Lasse Nordlund, joilla on vuosikymmenien kokemus omavaraisuudessa elämisestä sekä Mette Hartonen. Lisäksi kurssilla on muita vierailevia opettajia.

Kurssi kestää puoli vuotta – huhtikuusta lokakuuhun. Valtimon metsämaisemissa asumme eri kiinteistöissä, viljelemme, rakennamme ja opimme näkemään maailmaa toisin silmin, ruohonjuuritasolta käsin.

Opiskelijoilla, jotka ovat seuraavana vuonna kiinnostuneet jatkamaan opiskelua, on mahdollisuus hakea jatkokurssille.

Kurssimaksuun sisältyy opetus, majoitus, ruokailut ja vakuutukset. Kurssia ei voi suorittaa osina.

 
Voit vilkaista muutenkin kotisivujemme laajaa aineistoa.

Tervetuloa mukaan opintoretkelle elämämme alkulähteille!

Tiedustelut:
Maria Dorff, 044 373 6277
omavaraopisto@gmail.com

Oulujärvi Leader

Kysy meiltä!