Tarinoita ja kuulumisia yli 100 vuoden ajalta

Ajankohtaista

Kainuun Opiston kursseilla voit oppia uutta, kerrata vanhaa, löytää uusia ystäviä, tavata vanhoja tuttuja, virkistäytyä, lomailla ja nauttia opiston rauhallisesta ympäristöstä.

Tarinoita “Kainuun Opisto 100 vuotta” – historiakirjasta

“Opiston uudet videolaitteet”

Lukuvuoden 1983-1984 aikana opistolle hankittiin videolaitteet. Erityislinjalla opiskeli tuona vuonna Mikko Sipilä Kajaanista. Tuohon aikaan seurat olivat vielä opiskelijoille pakollisia. Sipilä oli hieno herrasmies ja puhui aina hyvin kohteliaasti. Erään seurapäivän lounaalla Sipilä tuli rehtori Ruuttusen luokse ja kysyi: ” Herra rehtori, olenko saanut oikean käsityksen, että opistolla on uudet videolaitteet?”

Sipilä sai Ruuttuselta myönteisen vastauksen, jonka jälkeen jatkoi vilpittömästi: ” Sepäs hyvä. Kun tänä iltana televisiosta tulee seurojen kanssa samaan aikaan Ihmemies McGyver, niin voisitteko Te, herra rehtori, ystävällisesti nauhoittaa minulle ne seurat?”

Perinteisiä seuratoiminnan syyskauden avajaisia vietetään Perttulinpäivänä eli pe 24.8. alkaen klo 15.00 Kainuun Opistolla Tervetuloa!

Tervetuloa hyvinvointipolulle!

Hyvinvointipolku kulkee Kainuun Opiston maisemissa Mieslahdessa. Hyvinvoinpolun lähtöpaikka on Mieslahden urheilukentän kulmassa. Polulla kulkiessasi aistit monipuolista metsää sekä saat virkeyttä ja hyvää mieltä. Polun pituus on noin yksi kilometri. Sitä on melko...

Posti-Kallen vaellusreitti

Posti-Kallen vaellusreitti Paltamon Mieslahdessa kulkee samoja polkuja, joita Kalle Moilanen eli Posti-Kalle kulki sotien jälkeisinä vuosikymmeninä kävellen ja hiihtäen jakaen postia kyläläisille. Reitin lähtöpiste on Kainuun Opistolla Mieslahdessa. Reitti soveltuu...

Savuton Kainuun Opisto 2018

Savuton Kainuun Opisto 2018 Tupakointi ei ole sallitua Kainuun Opiston alueella vuoden 2018  alusta lähtien. Tupakointikielto on voimassa kaikkkina aikona. Tupakointikielto koskee opiskelijoita, henkilökuntaa ja asiakasryhmiä. Lisätietoa Kainuun Opiston...

Virsikuoron harjoitukset jälleen syyskuun lopussa 2018

Virsikuoro jatkuu jälleen elokuussa 2018!
Kiitos kaikille kuorossa mukana olleille; meillä on ollut todella antoisia hetkiä yhdessä. Kiitos myös kanttori Natalialle kaikesta ohjauksesta.

Tervetuloa entiset ja uudet laulajat mukaan Opiston virsikuoroon jälleen syyskuussa.
Lisätietoa virsikuorosta Sinikalta p. 044 2990 826