Kainuun Opiston  tuva-koulutukseen haku www.opintopolku.fi

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus eli TUVA on suunnattu kaikille, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa tai jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta oikean koulutuspolun löytämiseen. TUVA on siis loistava tilaisuus pohtia ja rakentaa oikeaa suuntaa!
TUVA koulutus on laajuudeltaan 38 viikkoa ja suoritusaika on yksi vuosi. Jokaisen kanssa laaditaan henkilökohtainen suunnitelma eli miten matka omalla koulutuspolulla etenee. Pakollinen tutkinnon osa on opiskelu- ja urasuunnittelutaidot. Tämän lisäksi nuori voi tutustua toisen asteen koulutuksiin, vahvistaa perustaitoja, kartuttaa työelämä osaamista, oppia arjen taitoja ja valita valinnaisia opintoja opiston tarjonnasta.  Tuvassa voi olla mukana myös lyhyemmän jakson ja sitten siirtyä joustavasti toiselle asteelle.

Kainuun Opiston TUVA-koulutus tarjoaa mahdollisuuden kehittää kieli-, ilmaisu- ja tunnetaitoja. Ohjauksessa, opiskelussa ja toiminnassa hyödynnetään luovia menetelmiä, kuten teatteria, vuosikirjan taittoa, räppiä, musavideoita ja pelejä.

TUVA-koulutukseen haetaan yhteishaussa 22.2.2022- 22.3.2022.

 

 

YHTEISVALINNAN JÄLKEEN VOIT OLLA SUORAAN YHTEYDESSÄ KAINUUN OPISTON APULAISREHTORI ANNAMARI KOMULAISEEN p. 044 329 2680 tai annamari.komulainen@kainuunopisto.fi

Tuva-koulutukseen on opistollamme jatkuva haku, joten voit  yhteisvalinnan jälkeen lähettää meille hakemuksesi nettisivuiltamme löytyvältä lomakkeelta seuraavasta linkistä: HAE OPISKELEMAAN!

NOORA HÄRKÖNEN p. 044 799 2450
noora.harkonen@kainuunopisto.fi

Mitä ihmettä?

Asuminen Kainuun Opistolla

Tuva-opiskelun aikana voit asua opiskelija-asuntolassa ( ma-pe) 1-3 hengen huoneissa​.
Asuntolaohjaajat ovat apunasi sekä kouluasioissa että vapaa-aikaa ohjaamassa.

Opiskelupäivinä tarjolla aamupala, lounas ja  päivällinen.
Mahdollisuus saada Kelan opintotukea täytettyäsi 17 vuotta.

Mitä tekisin vapaa-ajalla?
Vapaa-ajalla on paljon ohjattua toimintaa ja aktiviteettimahdollisuuksia. Kesällä ja talvella erilaisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten esimerkiksi frisbeegolfia, lento-, sulka-, kori- ja jalkapalloa. Asuntoloissa löytyy pingis- ja biljardipöytä sekä kuntosali. Saunavuorot joka viikko. Elokuvaillat, peli-illat ja myös muuta mukavaa iltaohjelmaa. Vuoden mittaan tehdään yhdessä ruokaa, valokuvataan, soitetaan musiikkia ja tehdään vuosikirjaa. Erilaisten kerhojen avulla voit myös osallistua mielenkiintoiseen vapaa-ajan toimintaan. Lisäksi hyvien kulkuyhteyksien päästä löydät laskettelurinteitä, golfkenttiä ja hiihtokeskuksia eri puolilta Kainuuta.

Mitä maksaa?

Oppimateriaalit, opetus, asuminen ja ruokailut ovat tuvalla maksuttomia.