Kainuun Opiston  tuva-koulutukseen haku www.opintopolku.fi

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus eli TUVA on suunnattu kaikille, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa tai jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta oikean koulutuspolun löytämiseen. TUVA on siis loistava tilaisuus pohtia ja rakentaa oikeaa suuntaa!

TUVA koulutus on laajuudeltaan 38 viikkoa ja kesto on yksi vuosi. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma eli miten matka omalla koulutuspolulla etenee. Pakollinen tutkinnon osa on opiskelu- ja urasuunnittelutaidot. Tämän lisäksi nuori voi tutustua toisen asteen koulutuksiin, korottaa päättötodistuksen arvosanoja, vahvistaa perustaitoja, kartuttaa työelämäosaamista, oppia arjen taitoja ja valita valinnaisia opintoja opiston tarjonnasta. 

KOULUTUKSEN OSAT
Yhteinen koulutuksen osa:
Opiskelu-ja urasuunnittelu (2-10 viikkoa)

Valinnaiset koulutuksen osat:
Perustaitojen vahvistaminen (1-30 viikkoa)
Lukiokoulutuksen opinnot ja niihin valmentautuminen (1-30 viikkoa)
Ammatillisen koulutuksen opinnot ja niihin valmentautuminen (1-30 viikkoa)
Työelämätaidot ja työelämässä tapahtuva oppiminen (1-20 viikkoa)
Arjen taidot ja yhteiskunnallinen osallisuus (1-20 viikkoa)
Valinnaiset opinnot (1-10 viikkoa)

 

Tuva-koulutuksessa voi olla mukana myös lyhyemmän jakson ja sitten siirtyä joustavasti toiselle asteelle.

TUVA-koulutukseen haetaan yhteishaussa www.opintopolku.fi  

 

YHTEISVALINNAN JÄLKEEN voit olla  suoraan yhteydessä Kainuun Opiston  apulaisrehtori Annamari Komulaiseen p. 044 329 2680 ja annamari.komulainen@kainuunopisto.fi tai opinto-ohjaaja Noora Härköseen p. 044 799 2450 tai noora.harkonen@kainuunopisto.fi

Tuva-koulutukseen on Kainuun Opistolla jatkuva haku, joten voit  yhteisvalinnan päättymisen jälkeen lähettää meille hakemuksesi tästä: HAE OPISKELEMAAN!

 

Asuminen Kainuun Opistolla

Tuva-opiskelun aikana voit asua opiskelija-asuntolassa ( ma-pe) 1-3 hengen huoneissa​.
Asuntolaohjaajat ovat apunasi sekä kouluasioissa että vapaa-aikaa ohjaamassa.

Opiskelupäivinä tarjolla aamupala, lounas ja  päivällinen.
Mahdollisuus saada Kelan opintotukea täytettyäsi 17 vuotta.

Mitä tekisin vapaa-ajalla?
Vapaa-ajalla on paljon ohjattua toimintaa ja aktiviteettimahdollisuuksia. Kesällä ja talvella erilaisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten esimerkiksi frisbeegolfia, lento-, sulka-, kori- ja jalkapalloa. Asuntoloissa löytyy pingis- ja biljardipöytä sekä kuntosali.

Saunavuorot joka viikko. Elokuvaillat, peli-illat ja myös muuta mukavaa iltaohjelmaa. Vuoden mittaan tehdään yhdessä ruokaa, valokuvataan, soitetaan musiikkia ja tehdään vuosikirjaa. Erilaisten kerhojen avulla voit myös osallistua mielenkiintoiseen vapaa-ajan toimintaan. Lisäksi hyvien kulkuyhteyksien päästä löydät laskettelurinteitä, golfkenttiä ja hiihtokeskuksia eri puolilta Kainuuta.

Mitä maksaa?

Oppimateriaalit, opetus, asuminen ja ruokailut ovat TUVA-koulutuksessa maksuttomia.