Hyvinvointipolku kulkee Kainuun Opiston maisemissa Mieslahdessa. Hyvinvoinpolun lähtöpaikka on Mieslahden urheilukentän kulmassa.

Polulla kulkiessasi aistit monipuolista metsää sekä saat virkeyttä ja hyvää mieltä.

Polun pituus on noin yksi kilometri. Sitä on melko helppo kulkea, polulla on muutama nousu ja  lasku. Polku kulkee aluksi pururadalla ja sitten vaihtelevissa maisemissa metsissä. Polku on merkitty maastoon oranssilla maalilla. Pysähtymispaikoilla on puiset taulut, joista voit lukea harjoitukset.

Keväällä ja sateen jälkeen polun pinta on märkä ja jalkineeksi voit tarvita kumisaappaat. Muuten sään mukainen vaatetus on riittävä. Varaa polun kulkemiseen ja harjoitusten tekemiseen noin reilu tunti.

HYVÄÄ OLOA METSÄSTÄ!
Tämän polun tarkoituksena on nimenomaan tuottaa hyvää oloa. Tutkimusten mukaan luonnossa oleminen ja luonnon tarkkailu rauhoittavat ja lievittävät stressiä. Luonto tarjoaa virikkeitä monille aisteille ja kohottaa mielialaa. Energiaa kuluu liikkuessasi metsässä.

Polulla on pysähtymispaikkoja ja harjoituksia. Niiden tarkoituksena on auttaa sinua tutustumaan luonnon hyvinvointivaikutuksiin. Harjoitukset ovat kokemuksellisia ja jokainen voi ymmärtää ne omalla tavallaan. Ne saavat tuntua jopa oudoilta ja huvittavilta!

Kävele Mieslahden urheilukentältä pururadan yli kohti metsää. Ensimmäinen pysähtymispaikka on kallion päällä. Seuraa opasteita.

Yhteistyössä Kainuun Opisto, Tapio, Metsäkeskus ja Metso-ohjelma