Suukkoja ja säröjä-luento ja keskustelutilaisuus isovanhemmille ja muille lähisuhteista kiinnostuneille ke 17.11.2021 klo 10-14. Luennoitsijana on tietokirjailija, pari-ja seksuaaliterapeutti, työnohjaaja Minna Oulasmaa.

Joskus on vaikea asettautua toisten asemaan ja ymmärtää heidän valintojaan. Niin nuoremman kuin myös varttuneemman sukupolven olisi hyvä avartua näkemään tilanteet ja olosuhteet myös toisen näkökulmasta. Itsetuntemustaan kannattaa syventää läpi elämänkaaren ja tutkia omaa toimintaansa eri rooleissa. Silloin helpottuu usein myös ymmärrys toisia kohtaan.

Kysymyksiä isovanhemmalle:
– Tunnetko kiusausta neuvoa pyytämättä?
– Haluaisitko olla lapsenlapsen elämässä mukana enemmän kuin he toivovat?
– Hiertääkö suhteesi jonkun henkilön kanssa?
– Pyydetäänkö sinulta liikaa apua?
– Onko sinulla pelkoa, että välinne tulehtuvat tai ajaudutte välirikkoon?

Tilaisuudessa pohditaan mm. isovanhemman rooleja, jaksamista, rajoja ja itsetuntemusta. Luento pohjautuu  ”Suukkoja ja säröjä sukupolvisuhteissa”-kirjaan. Luentotilaisuudessa ei käsitellä kenenkään yksityisasioita eikä lapsen huoltajuus- ja tapaamisoikeudellisia riitoja, juridisia kysymyksiä tai poliisiasioita.

Luennoitsijana on tietokirjailija, pari-ja seksuaaliterapeutti, työnohjaaja Minna Oulasmaa. Hän on työskennellyt Väestöliitossa yli 23 vuoden ajan vanhemmuuden, parisuhteiden ja isovanhemmuuden asiantuntijana. Hänellä on 10-vuotias lapsenlapsi.

Luento on maksuton. Lounasvaraukset Kainuun Opisto p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi