Vanhuuteen valmistautujat, vireät seniorit ja omaishoitajat

Sivistystä, virkistystä ja hyvinvointia senioreille

Senioriopiston luennot jatkuvat jälleen syyskuussa! 

 

 Senioriopiston kurssit Kainuun Opistossa:

Vegaaniruokaa mummulasta la 22.- su 23.10.2021 
Perinteisiä herkkuja vegaaneille 

Onko lapsenlapsesi vegaani ja hän on tulossa mummulaan? Tai ehkä hän on terveydellisistä syistä maidoton ja munaton – tämä sopii hänenkin isovanhemmalle. Tällä kurssilla saat tietoa siitä, mistä tässä ruokavaliossa oikein on kyse. Opit kuinka tavallisesta kotiruoasta tai leivonnaisista saadaan vegaanille sopivia. Tietysti myös kokkaamme ja syömme yhdessä. Kurssin ohjaajiksi tulee Kajaanin ravintolamaailmasta vegaanisen keittiön osaajat Ravintola Gastrobarin ja Cafè Murusen yrittäjät Kirsi Keskitalo ja Elina Heikkinen. Ensimmäisenä päivänä perehdymme ravitsemustietoon ja valmistamme lounaan, sekä esivalmistelemme seuraavan päivän täytekakun ja voileipäkakun. Toinen päivä keskittyy enemmän leivontaan, vaikka toki valmistamme myös herkullisen lounaan silloinkin. Tule mukaan! Kurssimaksu 120 €, sis. opetuksen, raaka-aineet, reseptit kotiin vietäväksi, kaksi itsevalmistettua lounasta ja päätöskahvit.

Lapsuuteni piha – akryylimaalauskurssi pe 15.-su 17.10.2021
Lapsuuden piha on aina se rakkain piha. Kurssilla maalataan akryylimaaleilla teos muistista tai valokuvien pohjalta. Kurssi on tarkoitettu kaiken tasoisille maalareille. Opettaja Urho Kähkönen.
Kurssimaksu 110 euroa sis. opetuksen, maalauspaperit sekä lounaan ja päiväkahvin päivittäin. Tarvikkeita voi ostaa ja lainata kurssin aikana.

Akvarellimaalauskurssi ”Ruskan värit” ke-su ke 15.– su 19.9. 2021
Kurssi on juuri Sinulle, olitpa sitten ennen maalannut tai et. Kurssipalaute opettajasta: “Ekaterina on upeimpia tapaamiani henkilöitä. Oppitunnit olivat todellisen ammattilaisen pitämiä ja minä, joka sain kunnian olla mukana, opin muutaman tunnin aikana enemmän kuin peruskoulun kuvistunneilla ikinä. Ekaterina on luonteeltaan ihana, sympaattinen, kaikki huomioonottava. Hänen luonteenpiirteensä tulkoon osaksi meidän kaikkien luonteenpiirteitä.”
Opettajana toimii kuvataiteilija Ekaterina Käppi.
Kurssimaksu 200 euroa sis. opetuksen, maalauspaperit sekä lounaan ja kahvin päivittäin. Tarvikkeita voi ostaa ja lainata kurssin aikana.

Isovanhempi-lapsi leiri to 20.– pe 21.10. 2021
Opiston oma Perttiina-peikko tarvitsee apua. Posti-Kalle on saanut aivotärähdyksen ja kadottanut tärkeän kirjelaukun… Nyt tarvitaan apua, ukin neuvokkuutta, mummon voimia ja lasten vikkeliä varpaita.
Hinta 50 euroa, aikuinen ja 25 euroa, lapsi.

Itämainen tanssi pe 29.–31.10.2021
Tanssin riemua itämaisin aineksin. Kaikki ovat tervetulleita aloittelijasta konkariin. Oma vartalo on paras juuri sellaisena kuin on ja yhdessä päästään parhaaseen tunnelmaan! Siis tanssia, musiikkia, kulttuuritietoa ja baklavan leivontaa.
Opettajana toimii tanssitaiteilija Amina (Leena Kallio).
Kurssimaksu 200 € sisältää opetuksen, materiaalit, välineet, majoituksen 2 hh, täysihoidon ja iltaohjelman.

Luovan tanssin kurssi  ke 1.– pe 3.12.2021
Routa Companyn suositut, mieltä sekä kehoa virkistävät eläkeläisten Tanssivat kahvit kutsuvat Sinut Kainuun Opistolle! Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita ja kaikki ovat tervetulleita mukaan!
Opettajana toimii Satu Rinnetmäki.

Kurssimaksu 150 € sisältää opetuksen, majoituksen 2 hh ja täysihoidolla.

Ilmoittautumiset 10 vrk ennen kurssin alkua ja lisätietoa Kainuun Opisto p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi