Opintolinjat

Tältä sivulta löydät kaikki opintolinjamme.
Kehitä itseäsi opintolinjoillamme

Opintolinjat ja ilmoittautuminen

Kainuun Opiston opintolinjoilla kehität itseäsi monipuolisesti laajemmissa kokonaisuuksissa. Ajantasaiset opintokokonaisuudet löydät alta.

Hae Kainuun Opistolle tästä!

Hae opintoihin sivun alta löytyvällä lomakkeella.

Opintolinjat

Kainuun Opiston opintolinjoilla kehität itseäsi monipuolisesti laajemmissa kokonaisuuksissa. Ajantasaiset opintokokonaisuudet löydät alta.

Kymppiluokka

Kainuun OPiston kymppiluokalle haku www.opintopolku.fi

Kymppiluokan tavoitteena on parantaa opiskelijan jatko-opintoihin pääsyä sekä niitä tietoja ja taitoja, joita hakija opinnoissa tarvitsee. Tavoitteena on, että kymppiluokan jälkeen jokaisella opiskelijalla on sekä suunnitelma jatko-opinnoista että valmiudet aloittaa ne.

Kymppiluokan tavoitteena on tukea opiskelijan kasvua ja kehitystä sekä ehkäistä syrjäytymistä. Tavoitteena on, että opiskelija oppii itsenäisyyttä ja vastuullisuutta ja kehittää itsetuntemustaan sekä oppii yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Opintoihin sisältyy opintojen ohjausta ja työelämään tutustumisjakso. Lisäksi on mahdollisuus muutamiin valinnaisaineisiin, esim. ATK ja liikunta ryhmäkoosta riippuen. Kymppiluokalla kaikki opetus on suomen kielellä.
 Kymppiluokka on tarkoitettu 2019 ja 2018 päättötodistuksen saaneille. Hakuaika on 21.5.-23.7.2019 osoitteessa www.opintopolku.fi

 

Aikuisten perusopetus

Aikuisten perusopetus on tarkoitettu SINULLE, jos

  • olet yli 17-vuotias
  • haluat suorittaa aikuisten perusopetuksen ja saada perusopetuksen päättötodistuksen, täydentää perusopetuksen tutkintoa tai korottaa oppiaineiden numeroita

Kainuun Opiston perusopetuksessa:
opiskelet monipuolisesti eri oppiaineita ( opiskelukieli suomi)
voit opiskella myös taito- ja taideaineita
voit tutustua työelämään
saat ohjausta työhön ja jatko-opintoihin hakemiseen
saat hyvän pohjan jatko-opintoihin

Aikuisten perusopetusta kolmella tasolla:
lukutaitovaihe ( noin 1 vuosi)
alkuvaihe ( noin 1 vuosi)
päättövaihe ( noin 1,5 vuotta)

Hae opiskelemaan etusivulla olevalla HAE OPISKELEMAAN TÄSTÄ – lomakkeella.  Jatkuva haku! Lisätietoa Kainuun Opisto p. 0400 731 305

Kasvatustiede ja psykologia (35 ov) alkaa syyskuussa 2019

Aiotko kasvatusalalle, luokanopettajaksi, lastentarhanopettajaksi tai aineenopettajaksi? Kiinnostaako sinua lasten ja nuorten ohjaaminen esim. liikunnanohjaajana tai nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajana?

Oletko yrittänyt päästä opiskelemaan kyseisiä aloja, mutta et ole vielä onnistunut saamaan opiskelupaikkaa? Tai aiotko kouluttautua kokonaan uudelle alalle?

Koulutukseen sisältyy runsaasti käytännön harjoitteluja koulussa, päiväkodissa ja maahanmuuttajanuorten kanssa. Teoriaopinnoissa saat monipuolista tietoa lasten ja nuorten kasvusta ja kehityksestä sekä erilaisista oppijoista. Yleisopetuksen lisäksi pääset perehtymään maahanmuuttajalasten ja – nuorten oppimiseen ja opetukseen.

Koulutuksen aikana sinun on mahdollisuus suorittaa kasvatustieteen ja psykologian perusopintoja tai niiden osia, joita voit hyödyntää yliopisto-opinnoissasi. Lukuvuoden kestävien opintojen jälkeen sinulla on laaja käsitys mm. tämän päivän opettajuudesta ja hyvät valmiudet selviytyä kyseisten alojen pääsykokeista.

Lisätietoa Kainuun Opisto p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi

Suuntana sosiaali-, terveys- ja kasvatusala 9.9.2019- 29.5.2020

Sisältää Minusta avustaja – ja  Suuntana sosiaali-, terveys- ja kasvatusala -koulutusosiot ( yhteensä 35 ov)

Koulutus soveltuu henkilöille, jotka aikovat hakeutua sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammatilliseen koulutukseen sekä henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita vammais-ja vanhustyön avustajatehtävistä tai haluavat lisätä osaamistaan omaishoitajina tai henkilökohtaisina avustajina.

Suuntana sosiaali-, terveys- ja kasvatusala-koulutusosio
kehittää opiskelijan ammatillista osaamista ja antaa erinomaisia valmiuksia jatko-opintoihin ja helpottaa hakeutumista alan ammattillisiin koulutuksiin:
– sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (lähihoitaja)
– lapsi- ja perhetyön perustutkinto ( lastenohjaaja)
– nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaajan perustutkinto

Koulutukseen sisältyy kolme ohjattua käytännön työssäoppimisjaksoa (yhteensä 3 kk) ja ensiavun ja hygieniaosaamisen suorituksia
( EA1 ja hygieniapassi), joista on hyötyä myöhemmissä ammatillisissa koulutuksissa ja henkilökohtaisen avustajan tehtävissä.
Erityisesti keskitytään opiskelijan omien valmiuksien kehittämiseen ja hänen jatkokoulutushaaveiden mahdollistamiseen henkilökohtaisen oppimissuunnitelman avulla. Opetusohjelmaan kuuluu myös tutustumiskäyntejä alan työpaikoille, liikuntaa oman jaksamisen varmistamiseksi, lääkelaskentaa ja opiskelu- ja vuorovaikutustaitoja sekö tukea erilaisissa oppimisen haasteissa.

Minusta avustaja-koulutusosio
antaa monenlaisia valmiuksia henkilökohtaisena avustajana tai omaishoitajana toimimiseen. Koulutussisältöön kuuluu mm. vammaisuuteen ja henkilökohtaiseen apuun liittyä keskeinen työ- ja tukilainsäädäntö, henkilökohtainen avustaja – järjestelmä, asiakkaiden kuntoutumisen tukeminen ja avustaminen arjessa sekä työergonomia ja apuvälineiden käyttö kotona ja kodin ulkopuolella avustamisessa.

Kielitaito- ja terveydentilavaatimukset
Koulutukseen osallistuminen edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka todetaan haastattelulla, sekä sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalla vaadittavaa riittävää terveydentilaa ja toimintakykyä.

Koulutuksen hinta
Koulutus on maksuton ja siihen sisältyy ruokailu- ja asumismahdollisuus Kainuun Opistolla, Paltamon Mieslahdessa.

Koulutuksen toteutus, haku ja valintamenettely
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna ( lähiopetus, etäopiskelu ja työssäoppiminen) Kainuun Opistolla, Paltamon Mieslahdessa.

Hakuaika koulutukseen päättyy 15.8.2019. Hae koulutukseen sähköisellä hakulomakkeella ( kohta: Hae Kainuun Opistolle tästä)
Kaikki hakijat haastatellaan ja valinta tapahtuu soveltuvuuden ja haastattelun perusteella.

Lisätietoja Kainuun Opisto kurssisihteeri Sinikka Korhonen p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi

Käden taidot-linja 2.9.-13.12.2019

Käsityöt ovat luovaa ja kehittävää toimintaa. Kotimaiset, uusiutuviin luonnonmateriaaleihin pohjautuvat raaka-aineet  sekä käsikäyttöiset työvälineet tekevät käsitöistä myös ympäristöystävällisiä. Hyvin suunniteltu, laadukas ja kestävä käsityötuote kestää pitkään ja tuottaa iloa käyttäjälleen. Myös käytön jälkeinen aika otetaan tarkasteluun –  voidaanko tuote kierrättää tai purkaa jätettä tuottamatta?

Käden taidot-linja on tarkoitettu vasta-alkajille, perustaidot jo hallitseville ja edistyneemmille opiskelijoille. Opetuksen tavoitteena on lisätä eri materiaaleihin tuntemusta, perehtyä erilaisiin työtapoihin ja – välineisiin sekä tutustuttaa käsityöperinteeseen ja -kulttuuriin.
Voit valita mm. kudontaa, neulontaa, ompelua, kivi- ja puutöitä, kankaan vörjäystä, kehruuta, huovutusta, nahkatöitä ja huonekalujen entisöintiä. Siis monipuolista käsillä tekemistä!

Kurssimaksu on  50 €/viikko. Materiaalit eivät sisälly kurssimaksuihin ja opiskelijat hankkivat ne opettajan avustuksella. Kestävän kehityksen periaatteen mukaan pyrimme myös käyttämään kierrätysmateriaaleja. 

Mahdollisuus asumiseen Kainuun Opistolla.
Ilmoittautuminen 2.8.2019 mennessä www.kainuunopisto.fi/ hae opiskelemaan tai Kainuun Opisto p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi
Lsiätietoa kurssisihteeri Sinikka Korhonen p. 044 2990 826

Talouskoulu 12.8.-13.12.2019

Hyggeilyä, kotoilua, vegaaniruokaa, mutta myös lusikkaleipiä….

Onko sinusta ruuanlaitto kivaa? Haluatko oppia lisää? Miten omasta kämpästä tulee koti? Tarjoillaanko teidän juhlissa lusikkaleipiä vai vegetacoja?

Talouskoulun jälkeen:
Osaat suunnitella kotitalouden toimintaa sekä tehdä suunnitelmallisesti kotitaloustöitä ja hankintoja
Olet vastuullinen kuluttaja ja osaat valmistaa ruokaa jopa opiskleijabudjetilla

Sinä, joka tulet kymppiluokalle, voit opiskella talouskoulussa siten, että suoritat talouskoulun syyslukukaudella ja kymppiluokan keväällä.

Opiskelu on maksutonta kymppiluokalla yhdistettynä talouskouluun. Talouskoulun kurssimaksu on 200 €/ kk.
Mahdollisuus asumiseen Kainuun Opistolla.

Haku www.kainuunopisto.fi/hae opiskelemaan Lisätietoa Kainuun Opisto p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi

Hae opiskelijaksi Kainuun Opistoon

Haen opiskelemaan

Sukupuoli

Asuminen

5 + 3 =