Nuori teatteri 2020

 

Nuori teatteri on siirretty kuukaudelle eteenpäin! Uusi ajankohta on la 11.7.- pe 17.7.2020!

Nuori teatteri on tuottanut teatteriesityksiä ja järjestänyt ilmaisutaidon, teatterin ja tanssin koulutusta nuorille vuodesta 1997.
Nuoren teatterin tärkein tapahtuma on kesällä pidettävä nuorten koulutustapahtuma. Alusta saakka Nuori Teatteri on panostanut korkeatasoiseen opetukseen.

Nuoren teatterin  toimintaan osallistuneet nuoret ovat saaneet teatterista ja tanssista elämänikäisen harrastuksen ja ilmaisun kanavan.
Nuoren Teatterin tarkoitus on antaa kaikille nuorille mahdollisuus kehittyä sosiaalisissa taidoissa sekä itsensä imaisussa ja itsetuntemuksessa – eli antaa eväitä elämää varten taide- ja kulttuurikasvatuksen kautta.

Tämän kesän Nuori Teatteri järjestetään Kainuun Opistolla siis la 11.7.- pe 17.7.2020!
Opetus koostuu perusopetuksesta ja produktioharjoituksista. Tänä kesänä tutustutaan  teatterin ja esittävän taiteen eri muotoihin tanssin, äänenkäytön, tekstilähtöisen teatterin ja naamioteatterin kautta. Näissä lajeissa harjoitamme näyttelemisen perustaitoja ja kokonaisvaltaista fyysistä ilmaisua. Teemme pienimuotoisia demoja sekä yhteisen päätösesityksen, joka perustuu tapahtuman aikana tehtäviin harjoitteisiin.

Ohjaajina tänä kesänä toimivat Sanna Heikkinen, Sara Saxholm, Waltteri Haapaniemi ja Sami Sainio.
Koulutustapahtuman ohjaajat ovat saaneet ammatillisen pätevyyden alan johtavissa oppilaitoksissa ja ovat oman alansa anioituneita taiteilijoita ja kouluttajia.

SANNA HEIKKINEN
on sotkamolaislähtöinen teatteriohjaaja ja teatterin moniottelja. Sanna harrasti teatteria nuoruusvuosinaan sekä teatteri Havukassa että lukuisilla 90-luvulla Kainuussa järjestetyillä teatterikursseilla. Kevään 1998 Sanna toimi näyttämöassistenttina Kajaanin kaupunginteatterissa, josta hän siirtyi musiikkiteatterilinjalle Varsinais-Suomen kansanopistoon. Teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Sanna valmistui Helsingin  AMK Stadiasta vuonna 2003 ja Tampereen yliopistosta hän valmistui vuonna 2006 teatterin ja draaman tutkijaksi ( FM). Gradussaan  Sanna  käsitteli mm. devisingia eli ei-tekstilähtöistä teatteria. 

SARA SAXHOLM
on kajaanilainen teatterialan freelancer sekä laulaja ja laulunopettaja. Sara aloitti teatterin telemisen 15-vuotiaana Kajaanin kaupunginteatterin nuorisomusikaalissa Sydän Vabisee ja on nuoruuden harrastuksen viitoittamalla tiellä toiminut niin esiintyjänä, ohjaajana kuin tuottajana ( kulttuurituottaja AMK 2005) yhteensä yli 20 esityksessä.
Lauluopettajaopintojen myötä ( musiikkipedagogi AMK 2018) taiteen pedagoginen ulottuvuus on alkanut kiinnostaa Saraa koko ajan enemmän ja enemmän. Jokaisen oma ainutlaatuinen ääni ja kehon sointi ihastuttaa ja ihmetyttää joka päivä. Sara harjoittaa opettamisessa palvelemisen ajatusta: kuinka voisin auttaa juuri sinua löytämään oman äänesi ja nauttimaan siitä. Sara odottaa kurssilta, ja elämältä yleensäkin, uusia ainutlaatuisia  kohtaamisia ja oivalluksia. Sara nauttii omista hetkistä joogamatyolla tai luonnossa kävellen. Arjen äänistä pitävät huolen kolme ihanaa tytärtä ja perhe-elämän sointi. Teatterin ja laulun ohella Sara on sertifioitu TRE-ohjaaja ( 2017) ja joogaohjaaja ( 2019).

SAMI SAINIO
on paltamolaislähtöinen teatterintekijä, jonka teatterin tekemisen juuret ovat vahvasti Kainuussa mm. Nuoressa teatterissa. Sainio valmistui teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Turun taideakatemiasta vuonna 2014 ja on sen jälkeen esiintynyt , kouluttanut ja ohjannut harrastahia Kainuussa, Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Vuosien 2016-2017 aikana hän opiskeli fyysistä teatteria kansainvälisessä Commedia-koulussa Kööpenhaminassa. Ulkomailla hän on kerryttänyt osaamistaan  myös näyttämötaistelun parissa.
Näiden lisäksi Sami valmistui 2018 TRE-stressinpurkumenetelmän ohjaajaksi. Hänen viimeisin ohjaustyö on ollut vankilateatteriesitys, mikä toteutettiin yhteistyössä Sukevan vankilan, Kajaanin kaupunginteatterin ja Taittuu ry:n toimesta. Nuoressa teatterissa Sami on toiminut ohjaajana  vuodesta 2012 lähtien ja vuodesta 2018 alkaen koulutustapahtuman taiteellisena johtajana

WALTTERI HAAPANIEMI
on paltamolais-kajaanilainen, Kuopion ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi valmistunut moniosaaja. Hän aloitti tanssiuransa Kajaani Dancen tanssiryhmissä ja New Stars of Kajaani-kilpatanssikoulussa.
Waltterilla on taustaa teatteriin jo lapsuudesta asti. Hän on toiminut lapsinäyttelijänä Kajaanin kaupunginteatterissa ja nuoruudessaan ollut mukana  Liekeissä-musikaalissa ja Kajaanin kesäteatterin musikaalissa Elsa ja Paterock. Lähivuosina Waltteri on toiminut mm. tanssijana ITAK:in teoksissa, kuten  musikaalien maailmassa. Hän oli mukana Kuopion Viulunsoittaja katolla-musikaalissa ja Äidinmaa-musikaalissa vuosina 2017-2019. 
Waltteri on työskennellyt mm. Riku Lehtopolun . Heidi Naakan, Panu Varstalan, Antti Lhden , Markus Nenosen ja Jorma Uotisen kanssa.
Koreografin  työ on Waltterin päämielenkiinto. Waltteria kiinnostaa eniten tanssissa liikkeen mahdollisuudet toimia ilmaisun välineenä ja ilmaisun hakeminen liikkeen kautta niin yksin, kuin ryhmässäkin. Waltteri kokee omiksi vahvuuksikseen lavaläsnäolon ja tilannetajun niin improvisoiduissa kuin sovituissakin tilanteissa.

Kurssimaksu 200 euroa sisältää opetuksen, ohjauksen, majoituksen 2-3 hh omilla liinavaatteeilla sekä ruokailut aamupalasta iltapalaan saakka.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen:
Kainuun Opisto  Sinikka Korhonen p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi
Vastaava ohjaaja Sami Sainio p. 044 27 699 04 ja sainarin_sami@hotmail.com