”Nyt kokoon vanhat, nuoret, joutukaamme”

Siionin jouluvirren säe (Sv 186) kutsuu meitä jälleen vuoden (pakollisen) tauon jälkeen perinteiseen miesten adventtitapaamistemme Kainuun Opistolle Mieslahteen. Tällä kertaa olemme koolla sensitiivisen ja herkän aiheen ympärillä. Idean tähän antoi muutama vuosi sitten Kajaanin teatterin ”Miehen kosketus”- näytelmä, joka sai valtakunnallisestikin runsaasti myönteistä huomiota. Palkittu näytelmä perustui kymmenien miesten haastatteluihin kosketuksesta ja sen puutteesta. Näemme nyt tuosta esityksestä myös videotallennekatkelmia.

Entiseen tapaan adventtitapaaminen sopii kaikenikäisille ja kokoisille miehille ja miesporukoille, ensikertalaisillekin – vaikkapa joulujuhlaksi, sillä tuo virren säe jatkuu: ”toisemme seimen luona kohdatkaamme”. Kynnys tulla on matala, mutta ohjelma taas korkeatasoinen, etenee alustusten, keskustelujen ja jouluisten virsien merkeissä.

 

OHJELMASSA SIIS:

Klo 10.00 Tukevat tulokahvit puuron kera
klo 10.30 Tervetulotoivotukset puolin ja toisin
klo 11.00 ”Miehen kosketus – suomalaisen miehen kokemuksia kosketuksesta” käsikirjoittaja ja teatteriohjaaja Eino Saari
klo 12.30 ”Suomalainen mies – ei puhu eikä pussaa?” psykiatri ja kirjailija Jari Sinkkonen
klo 13. 45 Kevyet välikahvit tortuin
klo 14.30 ”Isä meidän” piispa (emeritus) Voitto Huotari
klo 15.45 Seurat (mukana mm. toiminnanjohtaja Kalle Hiltunen)
klo 16.45 JOULUPÄIVÄLLINEN kaikilla mausteilla
klo 17.45 Jätkänkynttiläkirkko Opiston lähimetsässä.

Tule – ja kokoa porukkaa mukaasi – ilmoittaudu 4.12. mennessä Kainuun Opiston p. 0400 731 305  ja toimisto@kainuunopisto.fi (myös tiedustelut) Päivän hinta 50 € sisältää ohjelman ja tarjoilun.

Opistolla voit yöpyäkin, jos matkanteko sitä vaatii. (perjantai-iltana paikalle saapuneille ohjelmallista yhdessäoloa klo 18 eli Los Lohtaja elokuva ja iltaveisuut ).

Sunnuntaina 12.12. Kajaanissa Herättäjän kirkkopyhä: messu (Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Kalle Hiltunen saarnaa), tarjoiluväliaika ja seurat.
Sinnekin voit jäädä ja yöpyä opistolla.

Yhteistyössä Kainuun Opisto ja Herättäjä-Yhdistys