Kainuun Opiston kymppiluokalle haku www.opintopolku.fi

Kymppiluokka on tarkoitettu perusopetuksen päättötodistuksen vuonna 2020, 2019 ja aiemmin saaneille. Meillä sinulla on mahdollisuus korottaa perusopetuksen päättötodistuksen arvosanoja, eivätkä numerot voi laskea!​ Samalla saat yhteishakuun lisäpisteitä ja parannat mahdollisuuksia päästä eri kouluihin jatko-opintoihin.

Ota yhteyttä apulaisrehtori Annamari Komulainen p. 044 329 2680 tai annamari.komulainen@kainuunopisto.fi

Yhteiset opinnot
Mitä numeroita pitäisi korottaa? Kympillä sinulla on mahdollisuus korottaa kaikkia peruskoulun aineiden arvosanoja ja osallistua laajaan valikoimaan erilaisia valinnaisia kursseja. Valinnaisten kurssien avulla seuraat läpi lukuvuoden omaa polkuasi, joka muodostaa mielenkiintoisen ja hyödyllisen kokonaisuuden juuri sinulle. Polut ovat vain esimerkkejä tarjonnastamme, lopullisen oman polkusi päätät itse! Polkuja voivat olla esimerkiksi…
Pelikymppi
Kursseilla tutustutaan laajasti pelialaan ja toteutetaan videopeli.

Kurssien aiheina ovat esimerkiksi pelin ideointi ja käsikirjoittaminen, grafiikkojen tekeminen, hahmojen suunnittelu ja toteutus, pelimekaniikan toteutus, koodaus, musiikkien ja äänien luominen, sekä pelin testaus ja julkaisu.

Peli toteutetaan Unity-ohjelmistolla. Lisäksi kurssien aikana osallistutaan peliaiheisiin tapahtumiin, pidetään laneja sekä nautitaan omien kätten tuotoksista.

Luontokymppi
Kursseilla opiskellaan esimerkiksi biologiaa, maantietoa ja liikuntaa.
Hyvinvointikymppi
Kursseilla opiskellaan esimerkiksi ensiaputaitoja ja liikuntaa, suoritetaan hygieniapassi, tutustutaan terveystietoon ja perehdytään biologiaan.
Ilmaisukymppi
Kursseilla opiskellaan esimerkiksi musiikkia, liikuntaa, äidinkieltä ja kirjallisuutta. Lisäksi on mahdollisuus osallistua vuosikirjan tekemiseen, valo- ja videokuvausprojekteihin ja teatteriesityksiin.
Asuminen Kainuun Opistolla

Kymppiluokan aikana voit asua opiskelija-asuntolassa( ma-pe) 1-3 hengen huoneissa​.
Asuntoloissa on nopeat nettiyhteydet ja asuntolaohjaajat ovat apunasi sekä kouluasioissa että vapaa-aikaa ohjaamassa.

Opiskelupäivinä tarjolla aamupala, lounas ja  päivällinen.
Mahdollisuus saada Kelan opintotukea täytettyäsi 17 vuotta.

Mitä tekisin vapaa-ajalla?
Vapaa-ajalla on paljon ohjattua toimintaa ja aktiviteettimahdollisuuksia. Kesällä ja talvella erilaisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten esimerkiksi frisbeegolfia, lento-, sulka-, kori- ja jalkapalloa. Asuntoloissa löytyy pingis- ja biljardipöytä sekä kuntosali.

Saunavuorot joka viikko. Elokuvaillat, peli-illat ja myös muuta mukavaa iltaohjelmaa. Vuoden mittaan tehdään yhdessä ruokaa, valokuvataan, soitetaan musiikkia ja tehdään vuosikirjaa. Erilaisten kerhojen avulla voit myös osallistua mielenkiintoiseen vapaa-ajan toimintaan. Lisäksi hyvien kulkuyhteyksien päästä löydät laskettelurinteitä, golfkenttiä ja hiihtokeskuksia eri puolilta Kainuuta.

Haluaisitko luokkaretkelle?
Kymppiluokan aikana sinulla on mahdollisuus kerätä rahaa luokkaretkeä varten muiden opiskelukaveriesi kanssa. Tämä on mahdollista yrittäjyysopintojenkurssien avulla, joiden aikana kympit voivat esimerkiksi pyörittää omaa kahvilaa ja järjestää erilaisia myyntikampanjoita, sekä tapahtumia.

Aikaisempina vuosina kympit ovat matkustaneet luokkaretkelle esimerkiksi Helsinkiin, Tampereelle ja Tallinnaan. Mihin sinä haluaisit lähteä?