Kurssit

Tervetuloa kursseillemme ja opiskelemaan

Kainuun Opiston kursseilla voit oppia uutta, kerrata vanhaa, löytää uusia ystäviä, tavata vanhoja tuttuja, virkistäytyä, lomailla ja nauttia opiston rauhallisesta ympäristöstä.

Koulutusta ja kursseja elämän eri vaiheisiin

Koulutukset ja kurssit

Monipuolisesta kurssitarjonnasta löydät juuri Sinulle sopivia kursseja! 

LUONTO JA HYVINVOINTI
Omavarainen rakentaminen 2020 – ekologisen rakentamisen kurssi ( 15 ov) alkaa la 27.-su 28.6.2020
Lottien ja pikkulottien virkistyspäivät to 13.- la 15.8.
Viisas kehomme la 5.- su .9.
Kehitysvammaisten luontokurssi pe 11.- su 13.9.
Omaishoidettavien ja omaishoitajien virkistyspäivät to 24.- pe 25.9.
Hiljaisuuden jooga la 24.- su 25.10.
Hiljaisuuden retriitti pe 27.- su 29.11.
 

TAIDE JA KULTTUURI
Nuori teatteri la 11.- pe 17.7.2020( teatteri-ilmaisun kesälukio)
Matikkakesälukio ma 27.7.-6.8.2020
Seniorienglantia Veikon kanssa tiistaisin 1.9. alkaen
Espanjan alkeita Veikon kanssa keskiviikkoisin 2.9. alkaen
CVT-äänenkäytön viikonloppukurssi laulajille pe 11.- su 13.9.
Kehitysvammaisten monikulttuurisuuskurssi pe 2.- su 4.10.
Teatteri-ilmaisun viikonloppukurssi ( aikuiset) pe 23.- la 24.10.
Sukututkimuskurssi DNA-asuinpaikkatutkimuksesta pe 23.- la 24.10.
Karjalan kielen kursssi pe 13.- su 15.11.
Kehitysvammaisten musiikkikurssi pe 13.- su 15.11.
Kehitysvammaisten joulukurssi pe 11.-su 13.12.

USKONTO JA YHTEISKUNTA
Edunvalvonta, edunvalvontavaltuutus, testamentti ja hoitotahto – varautuminen toimintakyvyn heiketessä-koulutuspäivä ma 19.10.
Miesten yhteiskristillinen viikonloppu pe 2.- su 4.10.
Anna nähdä olenNainen su 1.11.
Miesten adventtitapaaminen pe 11.- la 12.12.
Mieslahden joulu 23.-26.12.

 

 

Ajankohtainen kurssitarjontamme

Lyhytkurssit

LUONTO JA HYVINVOINTI

 

 

 

 

 

 

 

 

Omavarainen rakentaminen - ekologisen rakentamisen kurssi alkaa 27.-28.6.2020

  

Kiinnostaako luonnonpuusta rakentaminen käsityökaluilla? Haluatko laajentaa taitojasi hirsiosaamiseen? Kesällä 2020 Nurmeksen Rasimäellä järjestettävällä Kainuun Opiston kurssilla saat käytännönläheisen tietotaitopaketin ekologisesta ranka – sekä hirsirakentamisesta. Hae mukaan ainutlaatuiselle ja kokonaisvaltaiselle kurssille! Kurssin aloitusaika on siirtynyt noin kuukaudella eteenpäin ja tästä tiedotamme mahdollisimman pian!

Kurssilla rakennetaan  rankarakenteinen keittiökatos luonnonpuusta ja kierrätysmateriaaleista.  Hirsiosaamista kartutetaan  veistämällä oman metsän puista pyöröhirsistä saunaa. Salvostyyppi on lohenpyrstönurkka. Kurssilla käydään läpi kaikki rakentamisen vaiheet perustuksista kattorakenteiden viimeistelyyn.  Sivuprojektina työmaalla on myös siirretty ja korjauksen alla oleva hirsikehikko, jonka parissa voi perehtyä hirsipaikkauksiin. Päätyökaluina käytetään erilaisia kirveitä, sahoja ja talttoja. Työkalujen perustaidot ovat suositeltavia. Turvakengät on tuotava mukaan – mielellään myös omat työkalut jos on.  Rakentamisen lisäksi kurssilla panostetaan yhteiseloon,  eletään luonnonläheisesti maaseudulla ja syödään kotimaista kasvisruokaa. Kurssiin sisältyy myös retkiä ja vierailuja eri kohteissa.

Kurssin opettajat:

Hannes Hyvönen on hirsirakentaja ja alan yrittäjä (hongos.fi)
Lasse Nordlund on omavaraisrakentamiseen perehtynyt suunnannäyttäjä.

Kurssin aikataulu:

27.-28.6. Teoriajakso Kainuun Opistolla. Yleiset tiedot rankarakentamisesta ja hirrenveistosta. Työturvallisuus ja työergonomia.

29.6.-7.8. I Rakentamisjakso Kotamäellä (6 vkoa) Keittiökatoksen perustukset ja  rakentamisen aloittaminen.Saunan perustukset ja hirrenveiston aloittaminen. Osallistuminen Ärjän Taidefestivaaleille 24.-26.7.

17.8.-11.9. II Rakentamisjakso Kotamäellä (4 vkoa) Keittiökatoksen rakentaminen jatkuu. Saunan hirrenveisto jatkuu.

Kurssimaksu 150 € /viikko. Opetusta on yhteensä 10 vkoa. Hinta sis. opetus, majoitus, ruokailut ja vakuutukset. Tuntijako on suuntaa-antava. Kurssimaksun voi maksaa1-3 erässä.

Tutustu hakuohjeisiin ja tarkempaan kurssisuunnitelmaan http://omavaraopisto.fi/kurssit

Lisätietoa Maria Dorff p. 044 37 3 277 ja omavaraopisto@gmail.com
Hakemukset Kainuun Opisto Sinikka Korhonen p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi

 

 

Lottien ja pikkulottien virkistyspäivät to 13.- la 15.8.2020

Kainuun Lottaperinneyhdistys ry järjestää Lotta Svärd Säätiön rahoittaman lottien ja pikkulottien henkisen ja fyysisen jaksamisen kurssin to 13.- la 15.8. Kainuun Opistolla, Paltamon Mieslahdessa
Kainuun Opisto toteuttaa ohjelman täysihoidolla.                             
Kurssi on ilmainen lotille ja pikkulotille.
Ilmoittautuminen ja lisätietoa Kainuun Opisto Sinikka Korhonen p. 044 2990 826 ja Kainuun Lottaperinneyhdistyksen puheenjohtaja Aila Alasalmi
p. 050 5677 185.

 

Viisas kehomme la 5.- su 6.9.2020

Viikonlopun aikana matkaamme oman kehomme viisauteen, sen kykyyn kertoa meille asioita ja purkaa stressiä luontaisella tavalla. Tutustumme TRE-stressinpurkumenetelmään, opiskelemme Hoitavaa Hengitystä ja tutkailemme kehon luontaista liikettä erilaisten harjoitusten avulla. Ennakkotietoja tai taitoja ei tarvita.

Kurssin aikataulu:
Lauantai 5.9. klo 13.30-19
Sunnuntai 6.9. klo 9-14.30

Kurssin hinta: 120 euroa
Hintaan sisältyy: opetus ja materiaalit, lauantaina päiväkahvi,
päivällinen ja iltapala sekä sunnuntaina lounas ja päiväkahvi.
Mahdollisuus majoittua hintaan 30 euroa /yö.
Tarvittaessa järjestämme kyydin Paltamon juna-asemalle.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa:
Kainuun Opisto p. 044 2990 826 / sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi

Kysymykset kurssin sisältöön liittyen:
Miia Setälä p. 044 548 5868 / ehea.sydan@gmail.com
Satu Rinnetmäki p. 050 3211 051 / satu.c.rin@gmail.com

TRE®
TRE on stressinpurkumenetelmä, jossa aktivoidaan kehoa rentouttava luonnollinen neurogeeninen tärinä. Se purkaa kehon jännitystiloja ja hermoston ylivireyttä lempeästi ja yksinkertaisesti, sekä sopii mainiosti avuksi myös urheilusuorituksesta palautumiseen. Lisäksi TRE:n harjoittaminen vähentää reaktiivisuutta ja ylireagointia sekä vahvistaa levollisuutta, kehotietoisuutta ja kykyä olla läsnä. Kurssilla oppimaasi harjoitusta voit jatkaa itsenäisesti kotona.

Hoitava Hengitys
Hengitys on kaiken elämän edellytys ja optimaalinen hengitys on terveytemme perusta. Ylivoimaisesti suurin haaste hengityksen tasapainolle tänä päivänä on stressi. Sen vuoksi epätasapainoinen hengitys sekä erilaiset hengityksen häiriöt ovat todella yleisiä ja niiden aiheuttamat terveysongelmat hämmästyttävän moninaisia. Viikonlopun aikana lähestymme hengitysfysiologiaa sekä teorian että erilaisten helppojen harjoitusten avulla. Tavoitteena on, että kurssin jälkeen sinulla olisi perustiedot ja -taidot, joilla ottaa haltuun terveyttä edistävä hengitys.

Kehon luontainen liike
Kaikilla meillä on luontainen tapa olla kehossamme ja liikkua kehollamme. Viisas kehomme -kurssilla lähestymme liikettä ohjattujen harjoitusten kautta keskittyen kuulemaan kehomielemme sen hetkiset toiveet ja tarpeet liikkeen toteuttamiseen. Liikeharjoitukset avaavat kehollisesti keveällä suhtautumisella kurssiin liittyviä teorioita sekä herättelevät ja vahvistavat sitä omaa luonnollista tapaa olla ja liikkua.

Ohjaajat
Kurssin ohjaajina toimivat Hoitava Hengitys -ohjaaja, lähihoitaja ja sosionomi Miia Setälä sekä tanssitaiteilija + tanssi-liiketerapiaopiskelija Satu Rinnetmäki. Molemmat ovat myös sertifioituja TRE-ohjaajia. Sekä Miia että Satu ovat loputtoman kiinnostuneita kehomieli-yhteyden merkityksestä hyvinvoinnillemme sekä erilaisista menetelmistä tuon yhteyden vahvistamiseksi. Kiinnostuksen taustalla on ymmärrys siitä, että kun kuulemme ja kuuntelemme kehomme viestejä, tunnistamme paremmin elimistömme ja mielemme tilaa ja voimme reagoida terveyttä edistävällä tavalla oikea-aikaisesti.

Huomio
TRE-harjoitus sopii kaikille perusterveille henkilöille. Seuraavissa terveydellisissä tilanteissa TRE-harjoituksen aloittamista ei aina suositella: raskaus, sydänsairaus, epilepsia, syöpähoidot, äskettäinen leikkaus, vakava mielenterveydellinen sairaus esim. skitsofrenia, psykoosi ja voimakas psyykelääkitys. Epäselvissä tapauksissa kysy lisätietoa ohjaajilta ja/tai konsultoi lääkäriäsi.

Viisas kehomme -kurssilta saat välineitä kehomielen hyvinvoinnin
työkalupakkiin ja voit jatkaa niiden harjoittamista arjessasi!

Halutessasi lue lisää:
eheasydan.com/
saturinnetmaki.weebly.com/

**************

  

Omaishoidettavien ja omaishoitajien virkistyspäivät to 24.- pe 25.9.2020

Vuorokausi yhdessä Kainuun Opistolla antaa pienen tauon arkeen! 
Valmis ruoka ja monipuolinen ohjelma mahdollistavat irtioton arjesta.  Lisätietoa Kainuun Opisto p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi

Hiljaisuuden jooga la 24.- su 25.10.2020

Tarvitsetko lepoa, rauhoittumista, mielen ja kehon huolenpitoa ja uudenlaista rukouksen tapaa? Tervetuloa Hiljaisuuden Joogan® retriittiin 24.-25.10 Kainuun Opistolle.

Hiljaisuuden Jooga on kristillisen joogan muoto, jossa yhdistyvät lempeä kehollinen harjoitus, mielen rauhoittuminen ja hengellisyys. Siinä kuljetaan ulkoisesta sisäiseen, monimutkaisuudesta yksinkertaisuuteen ja mielen levottomuudesta sisäiseen hiljaisuuteen.

Hiljaisuuden Jooga on kokemuksellinen ja kehollinen rukouksen muoto, jossa hiljennytään Jumalan läsnäoloon ja hänen kuuntelemiseensa. Hiljaisuuden joogaharjoitusten fyysinen perusta on levollisessa perusjoogassa, ja harjoitukset sopivat kaikille. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvita.

Kaksipäiväinen retriitti koostuu lyhyistä ja pidemmistä joogaharjoituksista, rukousmietiskelystä ja pienistä virikepuheista, levosta ja rauhoittumisesta.

Retriitti alkaa lauantaina 24.10. klo 10 ja päättyy sunnuntaina 25.10. noin kello 17. Tuo mukanasi oikea joogamatto, huopa tms, joustavat vaatteet, villasukat ja muuta lämmintä vaatetta.

Retriitin ohjaa pastori, teol.tri Kati Kemppainen, joka on myös Hiljaisuuden Joogan® ohjaaja. Hiljaisuuden Joogasta lisätietoa Hiljaisuuden Ystävät ry.

Kurssin hinta on 95 euroa. Hintaan sisältyy ohjaus sekä lounas ja päiväkahvi päivittäin, Mahdollisuus majoittumiseen.
Ilmoittautumien Kainuun Opisto p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi

Teatteri-ilmaisun viikonloppukurssi pe 23.- la 24.10.2020

Kurssiaikataulu: pe 23.10. klo 17.00-20.15 ja la 24.10. klo 10.00-16.00

Teatteri-ilmaisun viikonloppukurssin sisältö:
– äänenkäytön harjoituksia
– esiintymisen peruskäsitteiden pohdintaa
– tekstiharjoituksia
– improvisaatioharjoituksia

Viikonloppukurssilla etsitään vastauksia kysymyksiin: Mitä on teatteri? Miten kommunikoin yleisön kanssa? Miten viestini menee perille? Miten eläydyn roolihahmokseni? Miten opin vuorosanani? Miten tunteita voi välittää näyttämöllä?

Kurssin opettaja on Eija-Riitta Airo-Karttunen.

Kurssin hinta on 65 euroa. Hintaan sisältyy opetus, materiaalit sekä perjantai-illan iltapala ja lauantain lounas. 

Ilmoittautuminen ja lisätietoa Kainuun Opisto p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi

 

 

Hiljaisuuden retriitti pe 27.- su 29.11.2020

Hiljaisuuden retriitti tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä kuulostelemaan, mitä minulle juuri nyt kuuluu, mitä oikeasti kaipaan. Se antaa mahdollisuuden levähtää ja saada aikaa itselle.
Hiljaisuus on yksinkertaisuutta ja auttaa selvittämään, mitä elämässä on oleellista ja merkityksellistä.

Retriitissä ollaan yhdessä, mutta yksin. Jokaisella osallistujalla on oma huone, jossa saa olla kaikessa rauhassa. Kaikki sitoutuvat vaitioloon. Kun ei puhuta muille, annetaan tilaa omille ajatuksille. Yhteys syntyy yhteisestä kaipauksesta: olemme yhdessä pyytämässä Jumalan läsnäoloa siinä kohdassa, missä kunkin elämä juuri nyt on.

Retriitin ohjaajat huolehtivat käytännön järjestelyistä ja ohjelmasta, johon kuuluu rukoushetkiä, virikepuheita, meditaatiota ja ulkoilua.
Yhteiset ateriahetket ovat osa kokonaisuutta. Tarvittaessa on mahdollisuus varata henkilökohtainen keskusteluaika ohjaajan kanssa.

Adventtiretriitin ohjaajina toimii retriittiohjaaja Eija Nurmio ja hänen työparinsa.

Retriitti alkaa perjantaina 27.1. klo 15.00 ja päättyy sunnuntaina 29.11. klo 14.30. Retriitin hinta on 135 euroa/ henkilö täysihoidolla.

Ilmoittautuminen Kainuun Opisto p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi

TAIDE JA KULTTUURI

Seniorienglantia Veikon kanssa tiistaisin 1.9. 2020 alkaen

Kurssi kurssi alkaa tiistaina 1.9.2020.  Opetusta on tiistaisin klo 9.00-14.00. jouluun saakka.
Kurssin opettaja on kieltenopettaja Veikko Kärki.
Koulutus on maksuton. Koulutuspäivinä tarjotaan lounas ja päiväkahvi.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa Kainuun Opisto p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi

 

 

 

 

Espanjan alkeita Veikon kanssa keskiviikkoisin 2.9.2020 alkaen

Kurssi kurssi alkaa keskiviikkona 2.9.20200. Opetusta on keskiviikkoisin klo 9.00-14.00. jouluun saakka. Mahdollisesti opetus jatkuu myös kevätlukukauden.

Tervetuloa opiskelemaan ihanaa ja hyödyllistä matkailun ja maailman kieltä! Aloitamme aivan alkeista.

Kurssin opettaja on kieltenopettaja Veikko Kärki.
Koulutus on maksuton. Koulutuspäivinä tarjotaan lounas ja päiväkahvi.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa Kainuun Opisto p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi

 

 

 

 

CVT-äänenkäytön viikonloppukurssi laulajille pe 11.- su 13.9.2020

Viikonloppukurssilla harjoitellaan ja opitaan COMPLETE VOCAL TECHNIQUE-äänenkäytön menetelmää.

CVT-menetelmä on tanskalaisen Cathrine Sadolinin kehittämä ja lähtökohtana on, että jokainen oppii käyttämään ääntään terveesti ja monipuolisesti. Tekniikka sopii kaikkkien musiikkigenrejen laulajille klassisesta kantriin, rockista iskelmään ja popista överiheviin. Menetelmästä hyötyvät myös ääntään työssä paljon käyttävät, kuten opettajat ja näyttelijät. Oppimalla tekniikan, voi laajentaa omaa ilmaisua ja löytää äänenkäyttöön lisää dynamiikkaa.

Viikonloppukurssiin sisältyy yhteisen teorian lisäksi pienet yksilölaulutunnit kaikille osallistujille, jolloin teoriaa päästään kokeilemaan rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä. Kurssin opettajana toimii Rovaniemen seurakunnan johtava kanttori Sari Alakulppi.

Kurssin hinta on 95 euroa. Hintaan sisältyy opetus ja materiaalit sekä kurssitarjoilut. Mahdollisuus majoittua hintaan 30 euroa/yö. Ilmoittautuminen Kainuun Opisto p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi 

Sukututkimuskurssi DNA-asuinpaikka-tutkimuksesta pe 23.- la 24.10.2020

Kurssi keskttyy Kainuun sukuihin, niiden taustoihin, Kainuun asutushistoriaan sekä laajemminkin Suomen asutushistoriaan ja sukujen keskinäisiin varhaisiin yhteyksiin ennen sukunimien syntyä.
Aiheina myös tulosten omaan analysointiin perehdyttäminen, serkkutestien analysointi ja äitilinjojen DNA-testit.

Opettaja Ari Kolehmainen  Suku- ja historiapalvelu Menneen jäljet

Karjalan kielen kurssi pe 13.- su 15.11.2020

Karjalan kielen ja kulttuurin kurssi (vienankarjala)

Intensiivikurssi on suunnattu aikuisille, jotka haluavat kehittää vienankarjalan taitojaan ja tutustua karjalaiseen kulttuuriin. Kurssilla harjoitellaan arkielämän tilanteita ja kielen perusrakenteita. Karjalan kielen erityispiirteisiin ja eroihin tutustutaan verrattuna suomen kirjakieleen. Joka tunti sisältää kulttuuritietoutta. Kurssilla kuullaan suomen- ja venäjänkarjalaisten uutisia, katsellaan ja kuunnellaan karjalankielisiä tv- ja radio-ohjelmia.

Kurssi sopii kaikille karjalan kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille. Kurssilla käytetään opettajan omaa materiaalia. Opettajana toimii Olga Karlova.

Kurssin hinta on 90 euroa. Hintaan sisältyy kahvi ja lounas kurssipäivinä.

Ilmoittautuminen Kainuun Opisto p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi . Mahdollisuus majoittumiseen.  

 

Matikkakesälukion uusi ajankohta on ma 27.7.- to 6.8.2020

Onko lukion pitkän matematiikan osaamisessasi vajetta?  Tai oletko menossa lukioon peruskoulun jälkeen?
Kainuun Opistolla Oulujärven koilliskolkalla kohtaavat tänä vuonna lukiomatematiikan peruskuntojaksolaiset.
Valitse 
1) matematiikka, PITKÄ Lukion 1.vuoden kertaus ja osaamisen syventäminen
2) matematiikka, PITKÄ Lukion 2.vuoden kertaus ja osaamisen syventäminen

3) Matkalla lukioon – peruskoulun matematiikkataitojen vahvistaminen

Kurssien laajuus on 38 tuntia. Lähiopetusta on viisi tuntia päivässä ja ohjausta on tarjolla muunakin aikana.
Muu ohjelma: iltaisin on tarjolla yhteisiä pelejä, rantasaunomista, kirkkovenesoutua, melonnan perustaitoja, grilli-iltoja, luontopolku sekä retki Hossan kansallispuistoon ja vierailut kyläkauppaan. 

Kurssin hinta on 250 euroa / täysihoito. 

Ilmoittautuminen kesälukioon www.kesalukio.fi 
tai ilmoittaudu sähköpostitse sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi  30.6.2020 mennessä

USKONNOT JA YHTEISKUNTA

Miesten yhteiskristillinen viikonloppu pe 2.- su 4.10 ( miesseminaari)

Tämän vuoden teemana pohdimme isän merkitystä perheessä, kun epävarmuus ja muutokset yhteiskunnassa haastavat isänä olemista.
Kuinka isänä voin tukea lasten ja nuortemme kasvua?
Keskustelemme myös isovanhemmuuden iloista ja kivuista.

Miesseminaari on ollut vuosittainen miestapahtuma Paltamossa
vuodesta 2003 lähtien. Tapahtuman tarkoituksena on kutsua miehiä erilaisista viitekehyksistä kohtaamaan toisiamme ja jakamaan elämän
kokemuksia Raamatun sanan äärellä.
Miesseminaarin sisältönä ovat luennot ja luottamukselliset ryhmäkeskustelut.
Toistemme kohtaaminen tarjoaa mahdollisuuden vertaistukeen.

Perjantai 2.10
17.00- 18.00  Ilmoittautuminen ja ruokailu
18.30 Tervetuloa
19.30 Uskallanko olla isä? Arto Malmberg
21.00 Iltapala

Lauantai 3.10
07.00- Aamupala
08.00 Pieni metsälenkki
09.30 Lapsen ja nuoren kasvun tukeminen. Tapio Laakso, ryhmät
11:45 Lounas
12:45 Kun jään yksin, Mauno Haverinen, ryhmät
14:45 Kahvit
15:15 Rukouksen muuttava voima. Jukka Jämsen, ryhmät
17.00 Päivällinen
18.00 Yhteysilta Isän ikävä. Jukka Jämsen ja Tapio Laakso
19.45 Iltapala ja siioninvirsiseurat Pirtissä.
21.00 Sauna

Sunnuntai 4.10
08.00 Aamupala
08.45 Isät ja lapset Raamatussa. Matti Malinen, ryhmät
10.45 Ehtoollishartaus
11.30 Isänä, ukkina ja Jumalan kuvana. Aarni Kontturi
12.15 Pakkaustauko
12:45 Lounas ja kahvit

Mukana: myyntipäällikkö Mauno Haverinen, hiippakuntasihteeri Jukka Jämsen,miestyön veteraani Aarni Kontturi, luokanopettaja Tapio Laakso, korpiteologi Matti Malinen ja pastori Arto Malmberg.

Musiikissa Tervastulet Lieksasta.
Hinta 95 euroa.Hinta sisältää majoituksen omilla liinavaatteilla, ruokailut ja ohjelman.
Päiväkävijät maksavat ruokailut ja kurssimaksun tapahtuman yhteydessä.
Ilmoittautuminen 30.9.2020 mennessä  sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi
ja p.0442990826

 

 

 

 

Anna nähdä olenNainen su 1.11.2020

#arvot #vakaumus; vieläkö näitä tarvitaan 2020-luvulla?

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Jäyhät ja pidättyväiset suomalaiset ovat viime vuosina innostuneet puhumaan tunteistaan ja arvoistaan niin hyvässä kuin pahassa.
Anna nähdä olenNainen-tapahtumassamme tapaamme jälleen vahvoja naisia eri puolilta Suomea. Tänä vuonna mukana ovat Kaija Pispa, Ulla Mitrunen, Maria Dorff ja Teija Turunen. Virsiä säestää Ella Mutanen.

KAIJA PISPA
Kaija Pispa on ylöjärveläinen kirjailija, sanoittaja ja kirjoittamisen opettaja. Kaija Pispa on kirjoittanut ja suomentanut pääasiassa lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Hän on myös tehnyt tekstejä eri lauluntekijöille, mutta erityisesti puolisolleen Jaakko Löytylle. Perhe on asunut Senegalissa vuosina 1988-1994.

MARIA DORFF
Maria Dorff on pitkän linjan ekologisen ja omavaraisen elämäntavan harjoittaja. Kaupungissa kasvaneena hän on asettunut
maaseudulle Pohjois-Karjalaan ja elää siellä perheineen ilman autoa ja
moderneja mukavuuksia. “Ekologisen elämän ei tarvitse olla kieltäymyksiä ja uhrauksia – se voi olla luova, antoisa ja merkityksellinen elämä.”

TEIJA TURUNEN
Teija Turunen on Lieksan seurakunnan lähetyssihteeri. Hän tuo tapahtumaamme välähdyksiä ugandalaisten perheiden elämästä.

ULLA MITRUNEN
Ulla Mitrunen on Herättäjä-Yhdityksen Lapin, Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun aluesihteeri. Ulla on ammatiltaan kirkon nuorisotyönohjaaja, diakoni, sosionomi ja pappi. Työssään Ulla kehittää ja tekee herännäishenkistä toimintaa ihmisten ja siioninvirsien ympärillä. Vapaa-aikaa hän viettää liikkuen, tehden käsitöitä ja tapaa läheisiä. Ulla
on neljän aikuisen lapsen äiti ja asuu skyenterrierin kanssa Oulussa

ELLA MUTANEN
Ella on 19-vuotias abiturientti Paltamosta. Ella on soittanut pianoa
lähes koko elämänsä ja nykyisin hän soittaa myös urkuja. Ella on ollut
säestämässä virsiä jo vuosien ajan Kainuun Opiston tapahtumissa.
Haaveena hänellä on saada ammatti musiikin parissa esim. kanttorin tai
soitonopettajan tehtävissä.

Ohjelma
SUNNUNTAI 1.11.2020
9.30 Ilmoittautuminen alkaa, aamukahvi
10.00 Siionin virsien aamuveisuut
10.30 Aamuhartaus, Herättäjän aluesihteeri Ulla Mitrunen
11.00 Terveiset Ugandasta, lähetyssihteeri Teija Turunen Lieksasta
12.00 Lounas
13.00 Minun elämäni. Minun kokemukseni. Naisena oleminen
Suomessa ja muualla. Kirjailija Kaija Pispa
14.30 Päiväkahvi
15.00 Ekologisen elämän ei tarvitse olla kieltäymyksiä ja uhrauksia
– se voi olla luova, antoisa ja merkityksellinen, yrittäjä Maria Dorff.
16.00-19.00 “Mä vihhaan käsitöitä” -työpajat. Työpajoissa mm.
#tumpelon kantapääkoulu ja #tuunataan jatkojohtoja ja laturien
johtoja -työpaja makrameetekniikalla. Otapa siis mukaan oma käsityö,
laturin johto tai jatkojohto:-)
17.00-18.00 Päivällinen
20.00 Iltaveisuut pirtissä ja iltapala

Hinta:

Osallistumismaksu 45,- sisältää ohjelman lisäksi
aamukahvin, lounaan ja päiväkahvin.
Pyhäinpäivänä maakunnallinen Herättäjän kirkkopyhä, kekripuolinen ja siioninvirsiseurat. Tervetuloa jo Pyhäinpäivänä Opistolle!

 

 

 

Edunvalvonta, edunvalvontavaltuutus, testamentti ja hoitotahto - Varautuminen toimintakyvyn heiketessä - luento ma 19.10. klo 10-12

 Aamukahvi klo 9.30 alkaen.

 

 

 

 

 

Miesten adventtitapaaminen la 12.12.2020

 .

 

 

 

 

 

Kehitysvammaisten viikonloppukurssit 2020

Supersuositut kehitysvammaisten viikonloppukursseja pidetään joka kuukausi poislukien kesälukukausi.

Kursseilla opitaan uutta ja vietetään aikaa eri teemojen ympärillä.
Seuraavat viikonloppukurssimme:
pe 11.- su 13.9. luontokurssi
pe 2.- su 4.10. monikulttuurinen maailma
pe 13.- su 15.11. musiikki
pe 11.- su 13.12. joulukurssi

Viiikonloppukurssi alkaa perjantaina klo 16.00 ( klo 16.30 oleva päivällinen on ensimmäinen ruoka) ja päättyy sunnuntaina klo 15.00.

Viikonloppukurssin hinta on 190 euroa. Hintaan sisältyy opetus, ohjaus, avustaminen ja täysihoito .Kursseilla on aina teemaopettaja.

Ilmoittautuminen Kainuun Opisto p. 044 2990 826 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi

Mieslahden joulu 2020 23.-26.12.2020

Tule viettämään täysihoitojoulu Kainuun opistolle Paltamon Mieslahteen!

Mieslahden joulu 2020 ”Taas annoit joulun tulla, Oi vapahtajani” 23.-26.12.2020.

Tule viettämään täysihoitojoulu Kainuun Opistolle, Paltamon Mieslahteen. Jouluisen ohjelman lisäksi mukavia tuttavuuksia ja ihanaa jouluruokaa. Joulun täysihoitohinta on 340 euroa/ 2hh ja 390 euroa/ 1hh.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Kainuun Opistolle p. 0400 731 305 tai 0442990826 sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi.