Kesälukio

Kainuun Opistolla Oulujärven koilliskolkalla kohtaavat lukio-matematiikan peruskunnon kohottajat, suomi toisena kielenä-opiskelijat ja Nuori Teatteri -koulutustapahtumaan osallistuvat nuoret.

MATIKKAKESÄLUKIO 11.-18.6.2023

HOX!! HAKUAIKAA JATKETTU 26.5.2023 SAAKKA. VAPAANA 3 PAIKKAA! Toimi nopeasti ja varmista paikkasi kesän parhaimmalla kurssilla

Tökkiikö trigonometria, ahdistaako algebra? Tule meille kohentamaan matikan taitojasi.
Voit keskittyä syventämään lukion 1.tai 2.vuodenpitkän matematiikan keskeisimpiin aiheisiin tai valmentautumaan lukiomatikan aloitusta varten.
Lähiopetusta on n. viisi tuntia päivässä (yht. 38). Ohjausta on tarjolla muunakin aikana.

Valitse yksi:

MATEMATIIKKA PITKÄ, lukion 1.vuoden kertaus

MATEMATIIKKA PITKÄ, lukion 2.vuoden kertaus

MATEMATIIKKA, lukioon valmentava opetus

Kohderyhmä: lukioon siirtyvät ja lukiolaiset

Matikkakesälukioon hakeminen:
Täytä hakulomake 15.5.2023 mennessä www.kesalukio.fi tai lähetä sähköpostia toimisto@kainuunopisto.fi

Osallistumismaksu:
280 euroa , sis. täysihoito (opetus, materiaalit, majoitus, ruokailut ja iltaohjelma ja retki)

Lisätietoja:
Opettaja Pinja Peltohaka pinja.peltohaka@phnet.fi

TEATTERI-ILMAISUN KESÄLUKIO (Nuori Teatteri) 11.-18.6.2023

HOX!! Nute-leirille ilmoittautuminen on päättynyt. Voit kysellä mahdollisia peruuntumispaikkoja Kainuun Opistolta puh. 0400 731 305/toimisto tai sähköpostilla: toimisto@kainuunopisto.fi

Jo useasti järjestetty Nuori Teatteri-tapahtuma tarjoaa nuorille itseilmaisun ja itsetuntemuksen työkaluja sekä houkuttaa uuden kivan harrastuksen pariin – se on teatterin taikaa! Opetusta on 40 tuntia.
Opetus koostuu teatteri-ilmaisun perusopetuksesta ja produktioharjoituksista. Opiskelu voi sisältää esim. puhe-, tunne-, ja fyysistä ilmaisua, improvisaatiota, tanssia, läsnäoloa, pantomiinia ja kameran edessä näyttelemistä. Yhdessä kootaan esitys, jota yleisö pääsee seuraamaan.

Tänä kesänä leirillä opettavat: Sanna Heikkinen, Saara Karjalainen, Janne Kinnunen ja Miska Palsio. Iltavalvojana ja vapaa-ajan ohjaajana toimivat Niina Jääskeläinen ja Minna Haarala.

Sanna Heikkinen on teatterin moniosaaja, joka ohjaa, kirjoittaa, esiintyy, opettaa sekä tekee tuotannollisia töitä. Saara Karjalainen on teatteri-ilmaisun ohjaaja, joka työskentelee teatterikentällä esiintyen ja ohjaten. Janne Kinnunen on näyttelijä ja teatteripedagogi. Janne on tuttu teatterista, televisiosta ja elokuvista. Miska Palsio on kuhmolaislähtöinen tanssitaiteilija. Hän tekee nyt paluun NuTe -leirille n. 8 vuoden jälkeen, mutta tällä kertaa opettajana. Niina Jääskeläinen on leirin vapaa-ajan ohjelmasta ja ilta-ajan turvallisuudesta vastaava työntekijä Nutella. Hän on kolmikymppinen sosiaalialan opiskelija ja työskentelee muun ajan nuorten parissa järjestössä. Minna Haarala on nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, ja vastaa Nutella yhdessä Niinan kanssa vapaa-ajan ohjelmasta.

Ilmoittautuminen https://link.webropol.com/s/nuoriteatteri2023

Osallistumismaksu:
280 euroa, sis. täysihoito ( opetus, materiaalit, majoitus, ruokailut ja iltaohjelma). Mahdollisuus retkeen Vuokatin seikkailupuistoon hintaan 40 euroa/henkilö.

Ilmoittautuminen on sitova ja leiripaikan vahvistaa vain maksamalla osallistumismaksun. Mikäli osallistuja joutuu perumaan tulonsa, maksu palautetaan ainoastaan lääkärintodistusta vastaan.

Leirin toteutuminen edellyttää 15 osallistujaa ja leirille otetaan 30 ensimmäistä ilmoittautujaa.

Muu ohjelma molempiin kesälukioihin:
Iltaisin on tarjolla mukavaa puuhaa, kuten pelejä, kisoja, karaokea, leffoja, suppailua ja saunomista.

 

S2-KESÄLUKIO 4.-11.6.2023

Takelteleeko suomen kieli? Eivätkö sanat taivu oikein? Tule meille kokeneen suomi toisena kielenä -opettajan suojiin oppimaan lisää.

Opetus on käytännönläheistä ja rakennetaan ryhmän tarpeiden mukaan. Myös kesälukiossa vietetyllä ajalla on iso merkitys. Voit olla jo lukiossa tai siirtymässä sinne.
Kainuun Opisto on perinteinen kansanopisto Oulujärven ja Kainuun vaaramaisemien keskellä. Opistolla on vankka kokemus eri kansallisuuksista ja kulttuureista tulevien opiskelijoiden opettamisesta.

OPETUS
Päivisin opiskellaan noin 5 oppituntia lähiopetuksessa sekä tehdään lisätehtäviä itsenäisesti.
Opintojakson laajuus on 2 op (38 h).

SUOMI TOISENA KIELENÄ
Kieli ja kielitietoisuus & vuorovaikutus 1
Opintojaksolla vahvistetaan lukiolaisen suomen kielen osaamista paneutuen opiskelijan omiin kehittämiskohteisiin ja haasteisiin.
Lukioon siirtyvä saa valmennusta lukiotasoisiin S2-opintoihin.

MUU OHJELMA
Iltaisin on tarjolla mukavaa puuhaa, kuten pelejä, kisoja, karaokea, leffoja, suppailua ja saunomista. Lisäksi tehdään retki Vuokatin seikkailupuistoon.>

Ilmoittautuminen:
Täytä hakulomake 12.5.2023 mennessä osoitteessa www.kesalukio.fi tai ilmoittaudu sähköpostitse toimisto@kainuunopisto.fi

Osallistumismaksu:
280 euroa, täysihoito (opetus, materiaalit, majoitus, ateriat, iltaohjelma, retki)

Lisätietoa

Sinikka Hynynen sinikka.hynynen@kainuunopisto.fi  ja p. 044 2990 826

Lataa matikkakesälukion ja teatteri-ilmaisun esite tästä.

Lataa S2 äidinkielen ja kirjallisuuden opintojen esite tästä.