Nykyihmisen elämä pitää sisällään monia ristiriitoja: halun nähdä uutta ja ennenkokematonta, mutta samalla myös halun pysytellä tutussa ja turvallisessa. Mikä elämässämme on pysyvää? mihin voimme luottaa muutosten keskellä?
” Aina liikkeellä. Aina ikävä kotiin. Tuolla kaukana soutaa avomerta päim tulipunainen laiva.”

Tervetuloa keskustelemaan, pohtimaan ja kuulemaan sekä veisaamaan siionin virsiä Anna nähdä olenNainen -tapahtumapäivään maaliskuun 23. päivänä. Koko viikonloppu on tarkoitettu juuri Sinulle! Olen arvokas juuri tälläisena. On upeaa olla nainen ja kuulua tähän ainutlaatuiseen naisten ketjuun juuri omanlaisena.

Anne Ijäs Suomen Lähetysseura
Herättäjä-Yhdistyksen kevään uutuuskirjan ” Kutsuttu ikävään” runoilija Anne Ijäs on kokenut ikävän monessa muodossa: lähetystyöntekijäperheen lapsena, joka pääsi oppilaskodista käymään koton vain joka toinen viikonloppu; oiskleijana Suomessa, kun muu perhe oli Taiwanilla ; itse lähetystyöntekijänä, joka hyvästeli Suomeen jäävät rakkaat: äitin, jonka lapset hajaantuivat maailmalle.

Zarmina Razai; vuoden pakolaisnainen 2006 Suomessa
Zarmina on toiminnallaan osoittanut muille pakolaisnaisille, että naisella on oikeus päättää omasta elämästään ja ratkaista itseään koskevia asioita. Tahdonvoimansa ja vahvan persoonansa avulla Zarmina on löytänyt paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa. Zarmina saapui Suomeen 17-vuotiaana vuonna 1999 pikkuveljensä Ahmadin kanssa. Zarmina on suorittanut suomalaisen ylioppilastutkinnon, opiskellut ammattikorkeakoulussa terveydenhoitajaksi ja työskentelee kirurgisena sairaanhoitajana.

Mirja Nylander, metsäkellijä MMM
Metsäkellintä – terveyttä luonnosta kirjan kirjoittaja MMM Mirja Nylander palasi omille juurilleen, sukunsa 700-vuotiaille metsäisille juurille Mikkelin Anttolaan alkuvuodesta 2018. Ennen tätä tulivat tutuiksi suunnitellusta elämästä luopuminen ja luopumiseen sekä lähtöön vaadittavan rohkeuden löytyminen. Luottamus siihen, että elämä kantaa ja kokemuksista opitaan- asenne johdattivat aina lähtijän metsään, syvemmälle ja syvemmälle Luojan luoman metsäluonnon syliin, oman sielunrauhan juurille.

Ohjelma alkaa lauantaina 23.3. klo 9.00 ja päättyy klo 18.00 alkaviin siioninvirsiseuroihin.
Ohjelma jatkuu sunnuntaina 24.3. klo 10.00 Kainuun Opiston 110-vuotta juhlamessulla ja klo 13.00 Mika Nuorvan konsertilla.

Ilmoittautuminen Kainuun Opisto p. 044 2990 826 ja 044 760 94 67 ja sinikka.korhonen@kainuunopisto.fi
Osallistumismaksu:
Lauantaipäivän osallistumismaksu 35,-
Lauantain kokopäiväpaketti (ohjelma ja päivän tarjoilut) 55,-
Koko viikonlopun paketti ( ohjelma täysihoidoolla sis.majoituksen) 95,-