Presentation, verksamhetsidé och värderingar för folkhögskolan

Kainuun Opisto är ett utbildningsinstitut och kurscentrum med många möjligheter och öppet för alla. Skolan är belägen mitt i naturen och kulturen i Kajanaland, i Mieslahti, Paltamo. Både ögonen och själen får lugn av utsikten över Uleåborgssjön och de blå fjällen. Det gör skolan till en trivsam och lugn plats för möten, utbildning och fest. Verksamheten på Kainuun Opisto styrs av en kristen humanistisk värdegrund. Till oss kan du ansöka med elektronisk blankett.

Lokaler
Vi erbjuder mötes- och utbildningstjänster, festlokaler samt logi och måltider för företag och organisationer. För utflyktsgrupper och även för enskilda resenärer, erbjuder skolan, vid beställning, en utmärkt möjlighet för logi och måltider samt semestrande. Vi anordnar även lägerskolor.

Auditoriet, 70 pers. (100/ 20 Mb bredbandsuppkoppling, Wlan) - Möteslokaler, 10 - 200 pers - Arbetslokaler för intressen - Nya IT-klassrummet, 17 pers - Matsal, 90 pers - Festsal, 200 pers - Grupparbetslokaler - Motionssal -Rum med öppen spis -Grillterrass

Logi
Huvudbyggnad: logiplatser för 52 personer - i rummen finns dusch och wc-utrymmen - 6 st 2-personsrum med handikapputrustning - i rummen finns trådlös internetuppkoppling

Boendebyggnaden: logilokaler för ca: 60 personer - gemensamma sociala lokaler ( sommartid)

Utbildning
På Kainuun Opisto kan du genomföra grundskolan och få slutbetyg för grundskolan. I våra linjer för grundskolan ingår tionde klassen, grundutbildning för invandrare samt förberedande utbildning till grundutbildning för invandrare, som passar för individer vars läs-, eller skrivförmåga är svag.

Fritid
Posti-Kalles 15 km vandringsled, upplyst motionsspår/skidspår, 2 km till badstranden, volleyboll, badminton, basket, pingis, biljard. På nära håll finns också Vuokattis, Paljakkas och Ukkohallas slalombackar och skidcentrum samt golfbanor i Metelinniemi i Paltamo, Kajana och Vuokatti.

Verksamhetsidé
Kainuun Opisto Oy anordnar allmänbildande och yrkesmässig utbildning, ger stöd, stimulans till intressen samt vägleder till fortsatt utbildning och aktivt medborgarskap.

Värderingar
Våra värderingar är pietismen, en känsla för Kajanaland, ett balanserat aktivt medborgarskap samt en trygg kultur och levnadsmiljö.

Fråga mer om vår läroanstalt och våra tjänster.