Suuntana sosiaali- ja terveysala -koulutus alkaa jälleen syyskuussa 2016 (35 OV)

Koulutuksen ajankohta: 5.9.2016-26.5.2017

Haluatko kehittää valmiuksiasi hakiessa sosiaali- ja terveysalalle? Kiinnostaako sinua henkilökohtaisen avustajan työ? Suunnitteletko alan vaihto ihmisläheiselle alalle? Toimitko jo vanhus- ja vammaispalvelun avustajatehtävissä ja haluat lisätä osaamistasi?

Koulutuksen tavoitteena on antaa monipuolisia tietoja, taitoja ja valmiuksia, joita tarvitaan toimiessa vanhus- ja vammaistyön avustajatehtävissä. Lisäksi koulutus antaa erinomaisia valmiuksia jatko-opintoihin sosiaali- ja terveysalan ammatilliseen koulutukseen.

Toteutus

Monimuoto-opiskelua sisältäen lähiopetusta Kajaanissa sekä Kainuun Opistolla, itsenäistä opiskelua (etäopiskelua) sekä työpaikalla suoritettavia oppimisjaksoja.

Koulutuksen sisältö

Minusta avustaja -koulutusosio: mm. henkilökohtainen avustaja-järjestelmä ja siihen liittyvä lainsäädäntö, yleisimmät vammais- ja vammaryhmät sekä pitkäaikaissairaudet, apuvälineet ja niiden käyttö, avustaminen kotona ja kodin ulkopuolella, työergonomia avustajatehtävissä, ammatillinen kasvaminen, avustamisen etiikka, tukiviittomien alkeet, ravitsemuksen ja ruuanlaiton perusteet, kuntoutumisen tukeminen.  Koulutukseen kuuluu myös ensiapu- (EA1) ja hygieniapassikoulutus.

Suuntana sosiaali- ja terveysala -koulutusosio: Tässä koulutusosiossa keskitytään omien valmiuksien parantamiseen hakiessa sosiaali- ja terveysalalle. Ohjelmassa on mm. lääkelaskentaa, ryhmä- ja vuorovaikutustaitoja sekä liikuntaa oman jaksamisen ja toimintakyvyn tukemiseksi.

Koulutus on maksuton.

Hakuaika 15.8. saakka.

Voit hakea koulutukseen nyt kätevästi täyttämällä sähköisen hakulomakkeen täällä!  Vaihtoehtoisesti voit myös tulostaa hakulomakkeen ja lähettää sen postitse osoitteeseen: Kainuun Opisto Tahvintie 4 88380 Mieslahti. Kirjoita kuoreen "Hakemus Suuntana sosiaali- ja terveysalan koulutukseen".

Tulosta tästä vuoden 2016-2017 koulutusesite ja hakulomake.

Lisätietoja koulutuksesta koulutusesitteestä sekä kurssisihteeriltä puh. 044 2990 826, kurssisihteeri@kainuunopisto.fi. Voit tilata esitteen ja hakulomakkeen myös kurssisihteeriltä.

Haastattelemme hakijat elokuussa 2016.