Kymppiluokalle Kainuun Opistoon!

Tule korottamaan numeroita, pelaamaan ja tekemään pelejä tai oppimaan kotitaloustaitoja!

TAVOITE

Lisäopetuksen tavoitteena on tukea opiskelijan kasvua ja kehitystä sekä ehkäistä syrjäytymistä. Tavoitteena on, että opiskelija oppii itsenäisyyttä ja vastuullisuutta ja kehittää itsetuntemustaan sekä oppii yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. 

Lisäopetuksen tavoitteena on parantaa opiskelijan jatko-opintoihin pääsyn edellytyksiä sekä niitä tietoja ja taitoja, joita hakija opinnoissa tarvitsee. Tavoitteena on, että lisäopetuksen jälkeen jokaisella opiskelijalla on sekä suunnitelma jatko-opinnoista että valmiudet aloittaa ne. 

KYMPPILUOKAN SISÄLTÖ:

Kymppiluokalla voit valita kolmesta suuntautumisvaihtoehdosta:

- PELIKYMPPI, jossa tutustutaan pelialaan ja -kehitykseen luomalla videopeli alusta loppuun saakka. Kokeile myös pelikympin edellisen vuoden peliä Cats in the Dark lataamalla se tästä!

- KOTITALOUSKYMPPI, jossa harjoitellaan kotitaloudellisia taitoja kuten ruuanvalmistusta, leivontaa, kodin tekstiilihuoltoa ja siivousta.

- NUMERONKOROTUSKYMPPI, jossa saat kattavasti syventävää tietoa eri lukuaineista.

Kymppiluokan kaikilla suuntautumisvaihtoehdoilla voit korottaa peruskoulun arvosanoja. Kansanopistovuoden jälkeen sinulla on hyvät mahdollisuudet päästä ammatilliseen koulutukseen tai lukioon.

ASUMINEN JA VAPAA-AIKA

Asu mukavasti Kainuun Opiston asuntolassa, jossa ohjattu asuminen on kymppiluokalla ilmaista tai kulje kouluun kotoa pitäen.

Kauppakyyti Paltamoon järjestetään kerran viikossa. Opistolla voi vapaa-aikana harrastaa monipuolisesti esim. ohjattua liikuntaa ja katsella elokuvia isolta screeniltä. Myös Paltamon kirjastoauto pysähtyy kerran viikossa Opistomme pihassa.

Kainuuun Opiston kymppiluokalla opiskelija voi harjoittaa yrittäjätaitoja esimerkiksi opiskelijakahviossa.

KOHDERYHMÄ

Kymppiluokka on tarkoitettu erityisesti nuorille, jotka haluavat korottaa arvosanojaan ja saavuttaa itselleen paremman pohjan tulevaisuudelle.

Kymppiluokan opiskelijat saavat henkilökohtaiseen käyttöön iPadit lukuvuoden ajaksi, joita käytetään monipuolisesti opiskelun tukena ja myös vapaa-ajalla.

Valitse siis linjasi:

  • numeroiden korotuskymppi
  • pelikymppi
  • kotitalouskymppi

Numeroiden korotusmahdollisuuden lisäksi saat kuusi lisäpistettä, kun haet toisen asteen koulutukseen.

Opiskelun sisältö:
Kaikille yhteisinä aineina:
- suomi äidinkielenä tai toisena kielenä
- englanti
- ruotsi
- matematiikka
- historia tai yhteiskuntaoppi oman valinnan mukaan
- kemia tai fysiikka oman valinnan mukaan
- biologia tai maantieto oman valinnan mukaan
- uskonto

Kaikissa aineissa on kuitenkin mahdollisuus suorittaa valinnaiskurssi.

Opintoihin sisältyy opintojen ohjausta ja työelämään tutustumisjakso. Lisäksi on mahdollisuus muutamiin valinnaisaineisiin, esim. ATK ja liikunta ryhmäkoosta riippuen. Kymppiluokalla kaikki opetus on suomen kielellä.

10-luokka eli lisäopetuksen maksut:
Opiskelupaikka varmistetaan maksamalla varmistusmaksu 50 euroa. Opetus,majoitus ja ruokailut on maksutonta.

Lukuvuosi alkaa maanantaina 21.8.2017 klo 12.00. Kysy lisää Kainuun Opisto p. 0400 731 305