Kainuun Opiston oikeustieteen linja Inhimillisen oikeuden linja 4.9.2017-27.4.2018 ( 30 ov)

Tahdotko tietää enemmän ihmisoikeuksista? Ihmetteletkö, miksi oikeudenmukaisuus ei aina toteudu maailmassa? Tahdotko vaikuttaa vähemmistöjen tai lasten asemaan yhteiskunnassa -kotikunnastasi alkaen? Tarvitsetko työssäsi edusnvalvontaoikeuden tai potilaslainsäädännön tuntemusta? Tavoitteletko opiskelupaikkaa oikeustieteelisessä tiedekunnassa?

Inhimillisen oikeuden linjalla opiskellaan oikeustieteen perusteita sekä tutustutaan oikeudelliseen ajatteluun, oikeuslähteisiin ja oikeudelliseen kieleen ja argumentointiin. Yleisjuridisten perusteiden ohella linjalla perehdytään mm. perus- ja ihmisoikeuksiin, perhe- ja edunvalvontaoikeuden, rikos- ja prosessioikeuden ja hallinto- ja sosiaalioikeuden perusteisiin. Oikeudellisia syväsukelluksia teemme mm. humanitaariseen oikeuteen, naisten ja lasten oikeuksiin, vähemmistöjen oikeuksiin sekä globaaleita kysymyksiä sivuaviin oikeudenaloihin.


Oikeus saada asiansa ylemmän tai toisen instanssin ratkaistavaksi on yksi oikeusturvan ja oikeudenmukaisuuden perusedellytyksiä. Tästä näkökulmasta käsittelemme varsinaista ja ylimääräistä muutoksenhakua sekä niiden edellytyksiä. Samalla perehdymme myös ylimpien laillisuusvalvojien, oikeuskanslerin ja eduskunnan oikeusasiamiehen toimintaan.


Lakikirjojen pänttäämisen ohella teemme runsaasti harjoituksia ja ratkomme oikeudellisia ongelmia ryhmissä. Järjestämme luentojen lisäksi erilaisia käytännön harjoituksia, joissa pääset harjoittelemaan juristille tärkeitä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja. Pääset laatimaan myös oikeudellisia asiakirjoja, argumentoimaan ja ratkaisemaan ongelmia. Simuloidussa oikeuden istunnossa pääset puolustamaan syytettyä tai asettelemaan tuomarin viittaa harteillesi.


Linja on tarkoitettu sinulle

 • ylioppilas 
 • lukion tai toisen asteen oppimäärän suorittanut
 • 18 vuotta täyttänyt, joka olet kiinnostunut oikeustieteen opinnoista

Linja soveltuu myös sinulle, joka tarvitset työssäsi tai harrastuksissasi oikeudellista osaamista ja haluat parantaa valmiuksiasi ymmärtää yksilöä koskevaa oikeudellista sääntelyä ( mm. vanhukset, lapset, vammaiset)


Opintovuoden aikana opiskelija suorittaa oikeudellisia opintoja seuraavasti:

 • johdanto-opintoja
 • yksityisoikeuden opintoja
 • julkisoikeuden opintoja
 • rikos- ja prosessioikeuden opintoja
 • oikeudellisia syväsukelluksia inhimillisen oikeuden alalla
 • juristin vuorovaikutus- ja viestintätaidot, opintoretket
 • valinnaiset opinnot
 • valintakoaineisto

Lähiopetusta on 25 tuntia / viikko. Lisäksi edellytetään itsenäistä opiskelua noin 15 tuntia viikossa.

Opiskelu maksaa 390 euroa / kk täysihoidolla. Opintoihin on mahdollisuus saada Kelan opintotukea.

Haku päättyy 21.7.2017. Täytä hakulomake www.kainuunopisto.fi ja lähetä 1-2 sivun mittainen vapaamuotoinen kirjoitelma itsestäsi ja siitä, miksi haluat opiskella oikeustieteen linjalla osoitteella kurssisihteeri(at)kainuunopisto.fi.

Lisätietoa Kainuun Opisto p. 044 2990 826