Opiston esittely, toiminta-ajatus ja arvot    

Kainuun Opisto on kaikille avoin ja monien mahdollisuuksien kansanopisto, joka sijaitsee kainuulaisen luonnon ja kulttuurin keskellä Paltamon Mieslahdessa. Silmiä ja sisintä rauhoittavat näkymät Oulujärvelle ja sinisille vaaroille tekevät opistosta viihtyisän ja rauhallisen kokous-, koulutus- ja juhlapaikan. Kainuun Opiston toimintaa ohjaa avara kristillisen humanismin arvopohja. Meille voit hakea sähköisellä lomakkeella.

Tilat
Tarjoamme yrityksille ja yhteisöille kokous- ja koulutuspalveluja, juhlatiloja sekä majoitus- ja ateriapalveluja. Retkiryhmille ja yksittäisille matkailijoillekin opisto tarjoaa tilauksesta oivat puitteet majoittumiseen ja ruokailuun sekä loman viettoon. Meillä järjestetään myös leirikouluja.

Auditorio, 70 hlöä (100/ 20 Mb laajakaistayhteys, Wlan) - Kokoustilat, 10 - 200 hlöä - Harrasteaineiden työtilat - ATK -luokka, 17 hlöä - Ruokasali, 90 hlöä - Juhlasali, 200 hlöä - Ryhmätyötilat - Liikuntasali -Takkapirtti -Grillikatos

Majoitus
Päärakennus: majoitustilaa 52 hengelle - huonekohtaiset suihku- ja wc -tilat - 6 kpl 2hh invavarustuksella - huoneissa langaton nettiyhteys

Asuntolarakennus: majoitustilaa n. 60 hengelle - yhteiset sosiaalitilat ( kesäaikana)

Koulutus
Kainuun Opistossa voit suorittaa peruskoulun ja saada peruskoulun päättötodistuksen. Peruskoululinjoihimme kuuluvat kymppiluokka, aikuisperuskoulu sekä maahanmuuttajien perusopetukseen valmistava koulutus, joka sopii henkilöille, joiden luku- tai kirjoitustaito on heikko.

Vapaa-aika
Posti-Kallen 15 km vaellusreitti, valaistu pururata/hiihtolatu, uimarannalle 2 km, lento-, sulka- ja koripallo, pingis, biljardi.
Läheltä löytyvät myös Vuokatin, Paljakan ja Ukkohallan laskettelurinteet ja hiihtokeskukset sekä golfkentät Paltamon Metelinniemessä, Kajaanissa ja Vuokatissa.

Toiminta-ajatus
Kainuun Opisto Oy järjestää yleissivistävää ja ammatillista koulutusta, antaa tukea, virikkeitä ja palvelua harrastuksiin sekä ohjaa jatko-opintoihin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Arvot
Arvojamme ovat herännäisyys, kainuulaisuus, tasapainoinen aktiivinen kansalaisuus sekä turvallinen kulttuuri ja elinympäristö.

Kysy lisää opistostamme ja sen palveluista.